Bibliamaraton a Tiszáninnenni Református Egyházkerületben

A Biblia-maratonról

2023-11-30 /

A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon és a Sárospataki Református Gimnázium a TIREK Missziói Központjával közösen, a Biblia Évéhez kapcsolódóan Biblia-maratont szervez a Tiszáninneni Református Egyházkerület gyülekezeteinek bevonásával 2008 őszére.


A maratonon való részvételre ezúton is szeretettel hívjuk egyházkerületünk tagjait!


Biblia-maraton programsorozat létrejöttének körülményei:Kerületünk két középiskolája, a Lévay József Református Gimnázium és a Sárospataki Református Gimnázium közös kezdeményezéseként indult, a Biblia Évéhez kapcsolódóan, tanévközi rendezvényként a Biblia-maraton. Az előkészítő megbeszélések során arra jutottunk, hogy úgy szeretnénk lebonyolítani a programsorozatot, hogy kapcsolódjon össze a kerületi ifjúsági találkozóval, és a gyülekezeteink, ifjúságunk, Biblia Éve kapcsán szervezett egyéb gyülekezeti programjaival. Így a kezdeményezés egy fesztivál jelegű programmal indul 2008. október 11-én a Lévay József Református Gimnáziumban, melynek neve MaratonSTART.

Felhívjuk gyülekezeteink, intézményeink figyelmét, hogy az induló és a záró időpontok között (2008. október 11. - 2008. november 8.) saját szervezésű Biblia éve programjaikkal csatlakozhatnak e maratonhoz, bevonva a konfirmandus, ifjúsági és egyéb csoportokat. A MARATON jellegét az adná a rendezvénysorozatnak, hogy ezen alkalmakra előre egyeztetett jelzés kapcsán a két gimnázium diákságának képviselete is ellátogathatna (előzetes egyeztetés szükséges), hogy a látogatás kölcsönös legyen. Így a gyülekezeteink és a gimnáziumaink még közelebb kerülhetnek egymáshoz, s együtt vehetnek részt a Biblia Éve kapcsán rendezett alkalmakon.

A rendezvény sorozat záró alkalma a Sárospataki Református Gimnáziumban 2008. november 8-án lesz megtartva, MaratonFINIS néven. Ez utóbbi jellegzetessége, hogy ekkorra tervezzük a Kerületi Konfirmált Fiatalok Találkozóját is, hogy ne zsúfoljuk túl fiataljainkat központi rendezvényekkel.