Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Galéria 2022

2024-04-26 /
Galéria


Szentesti kántálás 2022

 

2022. december 24.

 

 

 

 

 

15 kép

Szenteste 2022

 

2022. december 24. Áldott karácsonyt kívánunk mindenkinek!

 

 

 

46 kép

Jókais karácsonyi ünnepség

 

2022. december 21-én iskolánkban az óvodások, iskolások és pedagógusok közösen készültek egy nagyon színvonalas előadással. Élmény volt minden pillanata, köszönjük a lelkes szolgálatot, a sok befektetett munkát! Áldott karácsonyt és jó pihenést kívánunk óvodánk és iskolánk valamennyi diákjának és valamennyi dolgozójának!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21 kép

Karácsonyfa

 

2022. december 20-án délután feldíszítettük a karácsonyfát a templomban.

 

 

20 kép

Advent IV. vasárnapja

 

2022. december 18.

 

2 kép

Adventi műsor a Miskolci Őszi Napsugár Otthonban

 

A gyülekezet és a Jókai iskola 3/a osztályának szolgálata az Őszi Napsugár Otthonban 2022. december 15-én.

 

 

27 kép

Angolra hangolva

 

Az "Angolra hangolva" alkalom a Jókai iskolánkban 2022. december 15-én.

 

 

 

 

 

 

2 kép

Gyermek istentisztelet

 

Vasárnaponként az istentiszteleteti alkalommal párhuzamosan gyermek istentiszteleti alkalomra várjuk a kedves gyerekeket gyülekezeti termünkben. (2022. december 11.)

 

7 kép

3.c osztály adventi szolgálata

 

2022. december 11-én, Advent harmadik vasárnapján iskolánk 3. osztályos tanulói szolgáltak közöttünk, illetve gyülekezetünk kórusa is énekelt. Az egyik éneket a kórus és a gyerekek közösen énekelték el, a videók között megtekinthető. Köszönöjük a felkészülést, Isten áldása kísérje a gyerekek életét, tanulmányait! Kórusunk működésére, további szolgálataikra is az Úr áldását kérjük! "Énekeljetek az Úrnak, áldjátok nevét, hirdessétek szabadítását mindennap!" Zsoltárok 96:2

 

 

 

 

17 kép

Közös belvárosi adventi istentisztelet a gyülekezeti termünkben

 

A közös belvárosi adventi esték záró alkalmának gyülekezetünk adott otthont. Az első videóban pedig gyülekezetünk kórusának bemutatkozó szolgálata látható. (2022. december 8.)

 

 

 

19 kép

3.b adventi szolgálata

 

2022. december 4-én, Advent második vasárnapján a 3. B osztály szolgált gyülekezetünkben. Köszönjük a felkészülést, Isten áldását kérjük életükre, tanulmányaikra!

 

 

8 kép

Adventi játszóház (2022. dec.)

 

2022. december 3-án adventi játszóházat tartottunk, melynek iskolánk aulája adott otthont. 60 gyerek vett részt az alkalmon.

 

74 kép

Belvárosi közös alkalmak

 

2022. december 1.

 

3 kép

3.a osztály adventi szolgálata


2022. november 27-én, Advent első vasárnapján iskolánk 3. A osztályos tanulói szolgáltak gyülekezetünkben. Köszönjük a felkészülést, Isten áldását kérjük életükre!

 

 

 

13 kép

Adventi koszorú készítés

 

Gyönyörű adventi koszorúkat készítettünk, közben testi - lelki táplálékot is vehettünk magunkhoz a 2022. november 23-i délutánon. Jó volt ilyen formában is együtt lenni.

 

23 kép

Tokodi Konrád szolgálata

 

2022. november 20-án Tokodi Konrád hirdette közöttünk az igét. Isten áldása kísérje életét, szolgálatát!

 

7 kép

Gyülekezeti kirándulás (2022. nov.)

 

Gyülekezeti kirándulásunkon igazán közelről találkozhattunk a hóval. Jó volt együtt lenni, gyönyörködni a havas tájban, a kilátásban.

 

(2022. november 19-én, szombaton. A Felsőhámori római katolikustemplomnál volt a találkozó, indulás 9 órakor. A 15-ös autóbusz 8 óra 35 perckor indult a Felső-Majláth autóbusz állomásról, leszállás az Alsó-Hámori autóbusz megállónál. Útvonal: Zsófia kilátó -Dolka-hegy - Lencsés-nyereg - Lencsés forrás - templom. A táv 6 km hosszú, szintkülönbség 260 méter. A táv nem volt hosszú, de a felfelé vezető út meredek volt.)

 

14 kép

Elsősök fogadalom tétele

 

2022. november 13-i istentiszteletünkön tettek fogadalmat iskolánk első osztályos tanulói. Az Úr áldása kísérje életüket, tanulmányaikat!

 

15 kép

Első kórus próba

 

Gyülekezetünk kórusa újra alakulóban. Köszönjük a szervezést Pásztorné Sipos Katalinnak! Az Úr áldása kísérje a kórust! (2022. november 13.)

 

3 kép

Gyászolók istentisztelete

 

Gyászolók istentisztelete a Deszkatemplomban november 1-én 17 órától

 

A képen szereplő felirat, rövidítés sok temető fejfáján olvasható: régen fontosnak tartották az emberek tudatni nem csak azt, hogy ki van elhantolva arra a helyre, hanem azt is, hogy milyen reménységben. A.B.F.R.A. jelentése: A Boldog Feltámadás Reményében Alszik. Akik földi életükben Jézus Krisztus váltságát elfogadták, azok valóban a boldog feltámadás reménységében aludtak el. Ezt a reménységünket, hitünket akarjuk megerősíteni az istentiszteletünk keretében Isten igéjét hallgatva és hitvalló énekekeinket énekelve, imádkozva. Templomunk nyitott, felekezetre való tekintet nélkül várjuk a vigasztalást keresőket.

 

1 kép

Közös reformációi alkalom

 

Nagyon jó volt együtt lenni ünnepi istentiszteletünkön a testvérekkel. Mindenkinek köszönjük a szolgálatot! (2022. október 31.)

 

 

 

17 kép

Templomtakarítás (2022. ősz)

 

Köszönjük a templom takarításon végzett szolgálatot! (2022. október 22.)

 

28 kép

Jókai kirándulás

 

"Csodálatos ajándékot kaptunk ma az Úrtól: egy 140 fős diáksereg és tanáraik tértek be templomunkba. Köszönjük a szervezést Andrea Kilin-Szikszai! Isten áldása legyen rajtatok!" - Mérten Nikolett ref. lp., 2022. október 17.

 

7 kép

Keresztkérdések

 

2022. október 14.

 

1 kép

Pintér Béla koncert

 

Jó volt együtt lenni Pintér Béla koncertjén, köszönjük a koncertet, a bizonyságot! Az Úr áldja életét, családját, szolgálatait! Szeretettel várjuk vissza! (2022. október 12.)

 

133 kép

Egy hazai Deszkatemplom, ami sosem adja fel és mindig újjászületik
2 kép

Gyermek-istentisztelet

 

2022. október 5.

 

1 kép

Felnőtt Magyar Bajnoki címet szerzett iskolánk 6.a osztályos tanulója

 

Gratulálunk a szép eredményhez! Büszkék vagyunk iskolánk tanulójára!

 

"Felnőtt Magyar Bajnoki címet szerzett iskolánk 6.a osztályos tanulója, Varga-Popovics Regina a Formációs Magyar Bajnokságon! Reginát 12 éves kora ellenére, két hónappal ezelőtt beválogatták a Miskolcz-Revital TSE felnőtt latin formációjába. A felnőtt tánccsoport tagjaként szerzett a hétvégén Zalaegerszegen magyar bajnoki aranyérmet. Gratulálunk Regina, további sok sikert kívánunk!" (2022. október 3.)

 

https://jokai-miskolc.hu/honlap/felnott-magyar-bajnoki-cimet-szerzett-iskolank-6-a-osztalyos-tanuloja

 

2 kép

A gyülekezeti ház udvarának rendbetétele

A munka nem áll meg rossz időben sem, folytatódik a gyülekezeti ház udvarának rendbetétele (2022. október 1.).

23 kép

A Magyar népmese napja

 

A Magyar népmese napja alkalmából a 4. osztályosok készülnek a Jókai oviban, hogy elalvás előtti mesét olvassanak az ovisoknak. Köszönjük a szolgálatot!
(2022. szeptember 30.)

 

2 kép

Presbiteri nap

 

2022. szeptember 17., Regéc, Göncruszka, Vizsoly. Istennek hála áldott napunk lehetett. Köszönjük Guba Péternek a szervezést!

 

6 kép

Óvoda ünnepi programjai

 

Óvodánk most ünnepli a 40. születésnapját, ennek kapcsán egész héten ünnepi programokkal várják a gyerekeket. Volt a héten bibliai kincskereső is, ma (2022. szeptember 15-án) pedig egy kellemes délutánt tölthettek az óvoda udvarán a gyerekek szülőkkel együtt.

 

Szeptember 25-én 10 órától hálaadó istentisztelet lesz a templomban, ahová szeretettel várunk mindenkit!Az óvodánk valamennyi dolgozójának köszönjük a hűséges, odaadó munkát, Isten gazdag áldását kérjük életükre!

 

6 kép

Bibliaköreink közös nyitó alkalma

 

 

2022. szeptember 11-én, vasárnap délután a templomban egy dicsőítő istentisztelet keretében tartottuk meg bibliaköreink közös nyitó alkalmát. Nagyon jó volt együtt énekelni az Úrnak!

 

6 kép

Munkálkodás a gyülekezeti ház udvarán

 

2022. szeptember.

 

4 kép

Új munkatársak köszöntése

 

2022. augusztus 21-én vasárnap köszöntöttük gyülekezetünk új munkatársait.

 

Visszatért hitoktatóként hűséges gyülekezeti tagunk, Plaszkó Zoltán. Szeptembertől új pozíciót tölt be iskolánk vezetésében Gólya Zoltán gyülekezeti tagunk, ő váltja az igazgatói pozícióban Vadasné Joó Katalint, akinek ezúton is köszönjük az iskolában végzett munkáját. Köszöntöttük Kocsis Sándort és feleségét, Kocsis-Halász Teodórát. Sándor beosztott lelkészként fog szolgálni gyülekezetünkben, Teodóra pedig gyakornokként. Végül, de nem utolsó sorban köszöntöttük még új iskolalelkészünket, Kilin-Szikszai Andreát, aki Kisvárdáról érkezett hozzánk családjával. Kívánjuk Isten gazdag áldását életükre, szolgálatukra!

 

Istentiszteletünkön vett részt Horkay László nyugalmazott püspök úr, aki köszöntötte gyülekezetünket. Köszönjük kedves szavait, Isten áldását kérjük életére, családjára!


6 kép

Jókais óvis családi istentisztelet

 

2022. június 12-én, vasárnap az óvodásaink szolgáltak közöttünk. Ők azok, akik már elballagtak az óvodából, úgyhogy így most láthattuk őket utoljára, de azokkal, akik az iskolánkban tanulnak tovább még fogunk találkozni hasonló formában is. Köszönjük a felkészülést, nagyon jó volt hallgatni az éneküket, igazán jól szól az ilyen vidám gyermeki ének a templomban. Mindig szeretettel várjuk vissza ovisainkat családjaikkal együtt!

 

31 kép

Jókai ballagás 2022

 

Elballagtak a 8. osztályosaink. Nagyon szép volt a ballagási ünnepség, jól felkészültek a diákok. Isten gazdag áldását kérjük életükre, továbbtanulásukra! Kedves ballagó diákjaink! Mindig szeretettel várunk titeket vissza az iskolába, a gyülekezetbe! (2022. június 10.)

 

11 kép

Pünkösd, konfirmandusok első úrvacsorája

 

Konfirmandusaink először vettek úrvacsorát pünkösdkor, 2022. június 5-én.

 

 

10 kép

A Feta kör évzáró alkalmáa

 

2022. június 2-án a Feta kör tartotta meg az évzáró alkalmát. Jó hangulatban telt el a délután.

 

7 kép

Konfirmáció 2022

 

Ünnepi istentiszteletünk keretében konfirmandusaink fogalomtételének lehettünk tanúi. Isten áldását kérjük életükre, mindig szeretettel várjuk őket istentiszteleti alkalmainkra, ifire. Kívánjuk, hogy leljenek igazi lelki otthonra gyülekezetünkben! (2022. május 29.)

 

18 kép

Konfirmandusaink vizsgájá áldozócsütörtökön

 

2022. május 26-án. áldozócsütörtökön ünnepi istentisztelet keretében került sor a konfirmandusaink vizsgájára. Gratulálunk és Isten áldását kérjük életükre!

 

Első 14 kép © Kozma István, boon.hu. Köszönjük!

 

Cikk: www.boon.hu/helyi-eletstilus/2022/05/aldozocsutortokon-elkezdodtek-a-konfirmacios-vizsgak

 

20 kép

Elkezdődött a gyülekezeti ház külső renoválása

 

2022. május 23.

 

5 kép

Jókais családi istentisztelet (2022.05.22.)

 

2022. május 22-én Jókai iskolánk első osztályos tanulói szolgáltak közöttünk istentiszteletünkön. Köszönjük a felkészülést és a felkészítést is! Isten áldását kérjük életükre!

 

6 kép

Kirándulás (2022.05.21.)

 

 

2022. május 21-én, szombaton gyülekezeti kirándulást tartottunk a Bükkben. Jó volt ilyen formában is együtt lenni.

 

4 kép

Óvi ballagás (Kiscsillag és Halacska csoportok)

 

 

Óvodánkban a Kiscsillag és a Halacska csoportokban is elballagtak a leendő kisiskolások 2022. május 20-án.

 

Minden csoportban nagyon szép, színvonalas volt a műsor, gratulálunk a felkészítőknek és a gyerekeknek is!

 

Isten gazdag áldását kérjük életükre, továbbtanulásukra! Mindig szeretettel visszavárjuk ovisainkat istentiszteleti alkalmainkra is!

 

13 kép

Virágültetés, kertrendezés

 

2022. május 14-én, szombaton a templom kertet rendezték gyülekezetünk szorgalmas tagjai. Virágokat ültettek, sepregettek, metszettek. Köszönjük az odaszánt időt és az áldozatos munkát!

 

6 kép

Ifi-konfi tetőavató grillezés

 

Ifiseink és konfirmandusaink megtartották a tetőavató grillezésüket. (2022. május 13.)

 

9 kép

Óvi ballagás (Felhőcske csoport)

 

Óvodánk nagycsoportos gyermekei 2022. május 13-án, pénteken elballagtak a Felhőcske csoportból. Isten gazdag áldását kérjük életükre, továbbtanulásukra!

 

4 kép

Anyák napi műsor 2022

 

Videó: https://youtu.be/nLOeWLNIC9o

2022. május 1.

 

3 kép

Jókais családi istentisztelet

 

2022. április 24.

 

8 kép

Parókiatető cseréje

 

2022. április 23.

 

6 kép

Tetőjavítás

 

2022. április 22.

 

1 kép

Elkezdődött a tetőcsere

 

2022. április 19.

 

2 kép

Virágvasárnap felnőtt konfirmációval

 

Virágvasárnapi istentiszteletünk igazán ünnepi alkalom volt. Idén végre ismét lehetőség volt arra, hogy a Keresztkérdések Kurzus "végzős" tagjai ünnepi istentisztelet keretében tehessenek konfirmációs fogadalmat. Két felnőtt konfirmandusunk tett bizonyságot hitéről, Isten iránti szeretetéről. Az Úr gazdag áldását kérjük életükre! (2022. április 10.)

 

11 kép

Virágvasárnap gyerekszolgálattal

 

Virágvasárnapi istentiszteletünk igazán ünnepi alkalom volt. A gyerekek szolgálata felelevenítette a virágvasárnapi eseményeket, ezúton is köszönjük a szolgálatot és a felkészítést is. A mai istentiszteleten keresztelő is volt, három kislány részesült a kereszténység sákramentumában. (2022. április 10.)

 

3 kép

Húsvét váró játszóház

 

 

Köszönjük a Húsvét váró játszóházon végzett szolgálatot a szervezőknek. A kicsik és nagyok egyaránt jól érezhették magukat. (2022. április 9.)

 

17 kép

Templomtakarítás (2022. tavasz)

 

Köszönjük azoknak a testvéreknek a szolgálatát, akik a 2022. április 2-i templom és gyülekezeti ház takarításában részt vettek.

 

13 kép

Keresztkérdések záróalkalma

 

2022. április 1.

 

4 kép

Böjti esték (2022.03.25-27.)

 

Az idősebb testvérek böjti úrvacsorára előkészítő első alkalma 2022. március 25-én, pénteken. Igét hirdetett: Nr. Földesiné Kántor Mária, a Hernádnémeti Református Egyházközség lelkipásztora.

 

6 kép

Presbiteri csendesnap

 

Március 5-én presbiteri csendesnapon volt Tibolddarócon. Köszönjük a helyi református gyülekezet befogadását!

 

1 kép

Keresztkérdések közösségi nap Bükkszentkereszten

 

2022-ben a Keresztkérdések kurzus közösségi napját Bükkszentkereszten tartottuk február 5-én, szombaton. Nagyon áldott alkalom volt.

 

6 kép

Az új énekeskönyvek

 

Örömmel jelentjük, hogy 2022. január 31-én megérkeztek az új énekeskönyvek!

 

1 kép