Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Deszka-hirdetések (2022. április 24.)

2022-04-22 23:09:05 / Robb Martin

.

® A jövő héten gyülekezeti alkalmainkat az alábbi rend szerint tartjuk meg: szerdán, 10 órakor, Szenior Bibliaóra kezdődik a gyülekezeti teremben, 18 órától a Fiatal Felnőttek Köre a parókián tartja alkalmát. Csütörtökön 18 órától a FeTa Kör az online térben találkozik. Pénteken fél 5 órakor lesz a konfirmációi előkészítő a parókián, 18 órakor az IFI szintén a parókián tartja alkalmát.

 

® Április 28. csütörtök, 17 óra, istentisztelet a templomban.

 

® Április 30. szombat, 14 óra, jegyesoktatás a gyülekezeti teremben.

 

® Jövő vasárnap, anyák napján, május 1-én, a szokott rendben, délelőtt két istentisztelet lesz templomunkban, fél 9 és 10 órakor. 9.30-tól imaközösséget tartunk a gyülekezeti terem alatti lakrészben, 10 órakor gyermek-istentisztelet kezdődik a gyülekezeti teremben.

 

® Felhívjuk a testvérek figyelmét, hogy idén is lehetőségük van rendelkezni a személyi jövedelemadó 1+1%-áról. Szeretettel ajánljuk a Magyarországi Református Egyházat (technikai szám: 0066), és „A Miskolci Műemlék Deszkatemplomért" Alapítványt, melynek adószáma 18426571-1-05.

 

® A Magyarországi Református Szeretetszolgálaton keresztül élelmiszerszállítmánnyal és adománygyűjtéssel is segíti az ukrajnai háborútól szenvedőket. A 1358-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 500 forinttal lehet hozzájárulni a humanitárius munkához. Közvetlen utalással a CIB Banknál vezetett folyószámlára is küldhetnek felajánlást: CIB 10702019-85008898-51100005 (A közlemény rovatba kérik beírni: Nemzeti Összefogás).

 

® A Magyar Református Szeretetszolgálat 2022-ben május 20-21. között rendezi meg a Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napokat. Az idei önkéntes program jelmondata: „Szeretet-híd Kárpátaljáért", regisztráció a program honlapján www.szeretethid.hu/onkenteseknek.

 

® Jelenleg a határon átlépő menekültek számára 2 dl-s ivólé, ásványvíz, ill. kis csomagolásban keksz, csokoládé az, amit szívesen fogadnak. Ezeket érdemes a következő vasárnapokon leadni a gyülekezeti ház konyhájában.

 

® Szomorú szívvel hirdetjük, hogy április 20-án, szerdán, 14 órakor a Deszkatemplomból kísértük utolsó földi útjára Vadas Lajos Béláné Veres Eszter testvérünket, aki 70 éves korában költözött haza Teremtőjéhez. Április 22-én, pénteken, 11 órakor szintén a Deszkatemplomban vettünk végső búcsút Bugányi Vince József testvérünktől, aki 82 éves korában hunyt el. Gyülekezeti tagunk, Tóth Kálmán testvérünk temetése április 25-én, hétfőn,14 órától lesz a mezőkeresztesi temetőben, akit 79 éves korában hívott haza az Úr. Isten adjon vigasztalást a gyászoló családoknak!

 

® A Reformátusok Lapja legújabb kiadása és a reFORRÁS, egyházkerületi lap sok más lelkileg építő kiadvánnyal együtt kapható az iratterjesztésünkben. Megérkezett gyülekezeti lapunk, a Deszkaszálkák legújabb, tavaszi száma. Kérjük a testvéreket, hogy vegyék magukhoz, és vigyék el a közelükben lakó gyülekezeti tagoknak is!

 

Áldás békesség!