Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Deszka-hirdetések (2022. május 1. – Anyák napja)

2022-04-30 15:39:52 / Robb Martin

.

® A 10 órai istentiszteleten a keresztség sákramentumában részesült: Törös Gergely és Petőfy Zsófia Dániel nevű gyermeke. Isten áldja meg a keresztelő családot!

 

® A jövő héten gyülekezeti alkalmainkat az alábbi rend szerint tartjuk meg: szerdán, 10 órakor, Szenior Bibliaóra kezdődik a gyülekezeti teremben, 18 órától a Fiatal Felnőttek Köre a parókián tartja alkalmát, a Hajnal Kör a gyülekezeti teremben szintén 18 órakor kezdődik. Csütörtökön 18 órától a FeTa Kör az online térben találkozik. Pénteken fél 5 órakor kezdődik a konfirmációi előkészítő a parókián, 18 órakor az IFI szintén a parókián tartja alkalmát, a „Kövess Engem" Kör a gyülekezeti teremben kezdődik.

 

® Május 5. csütörtök, 17 óra, istentisztelet a templomban.

 

® Jövő vasárnap, május 8-án, a szokott rendben, délelőtt két istentisztelet lesz templomunkban, fél 9 és 10 órakor. 9.30-tól imaközösséget tartunk a gyülekezeti terem alatti lakrészben, 10 órakor gyermek-istentisztelet kezdődik a gyülekezeti teremben.

 

® Már van lehetőség gyülekezetünkben bizonyos mobilbankos applikációkkal adományozni. Egyelőre perselyes adakozásra van lehetőség QR-kódos utalással a bejáratoknál 500.-Ft-os, 1.000.-, 3.000.- és 5.000.-Ft-os összegben.

 

® Felhívjuk a testvérek figyelmét, hogy idén is lehetőségük van rendelkezni a személyi jövedelemadó 1+1%-áról. Szeretettel ajánljuk a Magyarországi Református Egyházat (technikai szám: 0066), és „A Miskolci Műemlék Deszkatemplomért" Alapítványt, melynek adószáma 18426571-1-05.

 

® Sok szeretettel hívjuk a gyülekezeti tagokat az Ez az a nap! 2022-es rendezvényre, ima- és dicsőítő napra. 2022. július 23-án végre összejöhetünk az Úr Jézus nevében a Puskás Arénában. A 14 órától 22 óráig tartó esemény zenei programjának keretében több ismert hazai és külföldi dicsőítő csapat fog bennünket vezetni Isten imádatában. Az ingyenes utazásra való jelentkezés határideje 2022. május 31. A résztvevőknek a nap végén egy magyarázatos Bibliát, un. Jézus-Bibliát adnak ajándékba. A könyvterjesztési asztalnál található jelentkezési lapon jelezhetik részvételi szándékukat a testvérek a rendezvényre. Egyéni belépőjegy, 4.000 Ft/fő, www.ezazanap.hu


® A Magyarországi Református Szeretetszolgálaton keresztül élelmiszerszállítmánnyal és adománygyűjtéssel is segíti az ukrajnai háborútól szenvedőket. A 1358-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 500 forinttal lehet hozzájárulni a humanitárius munkához. Közvetlen utalással a CIB Banknál vezetett folyószámlára is küldhetnek felajánlást: CIB 10702019-85008898-51100005 (A közlemény rovatba kérik beírni: Nemzeti Összefogás).

 

® A Magyar Református Szeretetszolgálat 2022-ben május 20-21. között rendezi meg a Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napokat. Az idei önkéntes program jelmondata: „Szeretet-híd Kárpátaljáért", regisztráció a program honlapján: www.szeretethid.hu/onkenteseknek

 

® Jelenleg a határon átlépő menekültek számára 2 dl-s ivólé, ásványvíz, ill. kis csomagolásban keksz, csokoládé az, amit szívesen fogadnak. Ruhaadományokat is fogadunk. Ezeket érdemes a következő vasárnapokon leadni a gyülekezeti ház konyhájában.

 

® Szomorú szívvel hirdetjük, hogy április 25-én hétfőn, 14 órakor a mezőkeresztesi temetőben kísértük utolsó földi útjára Tóth Kálmán testvérünket, akit 79 éves korában hívott haza az Úr. Április 28-án, csütörtökön, 12 órakor a Mindszenti temetőben vettünk végső búcsút Bojti Gyuláné Dósa Angyalka testvérünktől, aki 83 éves korában költözött haza Teremtőjéhez. Isten adjon vigasztalást a gyászoló családoknak!

 

® A Reformátusok Lapja legújabb kiadása sok más lelkileg építő kiadvánnyal együtt kapható az iratterjesztésünkben.

 

® Szeretettel köszöntjük az édesanyákat!

 

Áldás békesség!