Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Deszka-hirdetések (2022. június 19.)

2022-06-18 12:16:12 / Robb Martin

.

® A 10 órai istentiszteleten a keresztség sákramentumában részesült Pásztor Attila és Szalay Cintia Luca Janka nevű kislánya. Isten áldja meg a keresztelő családot!

 

® A jövő héten gyülekezeti alkalmainkat az alábbi rend szerint tartjuk meg: szerdán 18 órától a Fiatal Felnőttek Köre a parókián tartja alkalmát, a Hajnal Kör évadzáró találkozása a gyülekezeti teremben lesz.  Pénteken az IFI a parókián 18 órakor kezdődik.

 

® Június 23. csütörtök, 17 óra, istentisztelet a templomban.

 

® Június 26. vasárnap, a szokott rendben, délelőtt két istentisztelet lesz templomunkban, fél 9 óra, és 10 órakor. 9.30-tól imaközösséget amíg a felújítás tart, a baba-mama szobában tartunk, 10 órakor gyermek-istentisztelet kezdődik a gyülekezeti teremben.

 

® A mai napon, június 19. vasárnap délután közös bibliaköri évadzárót tartunk Varbón 14-18 óra között.  A résztvevők 14 órakor a templomnál találkoznak.

 

® A templom kerítésének cseréje szükséges. Kérjük a testvéreket, hogy a következő hetekben az erre a célra kihelyezett perselyekben támogassák a felújítást. A gyülekezeti ház felújítása és a templom tető festése a Tiszáninneni Református Egyházkerületen keresztül állami támogatás keretében történik. Ha Isten éltet, őszre mindkét munka elkészül.

 

® Június 24-25-26. péntek-szombat-vasárnap kerül sor a MIÉRTT rendezvényre a Diósgyőri református templom kertjében. Péntek este Oláh Gergő koncert, szombat családi nap, Continental Singers koncert, igehirdetés, dicsőítés, vasárnap záró istentisztelet. Részletek a plakáton és az interneten.

 

® Június 25-én, szombaton, a Sárospataki Református Kollégium történelmi környezetében egyházkerületi gyülekezeti találkozó kerül megrendezésre, melyre szeretettel hívjuk és várjuk gyülekezetünk tagjait is. A program délelőtt 10 órakor kezdődik. A jelentkezési határidő június 12-én lejárt, akik feliratkoztak a könyvterjesztési asztalnál, az ebédet megrendeltük nekik. A még további érdeklődők előzetes jelentkezés nélkül is részt vehetnek a meghirdetett rendezvényen, csak ebédet nem fognak kapni.

 

® Szomorú szívvel hirdetjük, hogy június 18-án, szombaton, 12 órakor, templomunkban vettünk végső búcsút Orth Imre testvérünktől, aki 79 éves korában költözött haza Teremtőjéhez és Orth Éva Máncs Éva testvérünktől aki 89 éves korában hunyt el. Vigasztalódást kívánunk a gyászoló családnak!

 

® A Magyarországi Református Szeretetszolgálaton keresztül élelmiszerszállítmánnyal és adománygyűjtéssel is segíthetjük az ukrajnai háborútól szenvedőket. A 1358-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 500 forinttal lehet hozzájárulni a humanitárius munkához. Közvetlen utalással a CIB Banknál vezetett folyószámlára is küldhetnek felajánlást: CIB 10702019-85008898-51100005 (A közlemény rovatba kérik beírni: Nemzeti Összefogás).

 

® A Reformátusok Lapja legújabb kiadása és a ReForrás májusi száma megjelent, sok más lelkileg építő kiadvánnyal együtt kapható az iratterjesztésünkben. Az új énekeskönyvből kis alakú példányok csak év végén érkeznek.

 

Áldás békesség!