Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Cikk rólunk!

2022-06-18 13:34:34 / Robb Martin


www.boon.hu/helyi-eletstilus/2022/06/megujulo-reformatus-kozossegi-terek


Megújuló református közösségi terek


Több felújításra is lehetőség nyílt a Miskolc-Tetemvári Református Egyházközségben.

A Deszkatemplom közössége már új tető alatt avathatta fel egy tavaszi grillpartin a parókia hangulatos tetőteraszát, és a gyülekezeti ház külső megújulása is folyamatban van, amelyet 2022. szeptember 30-ra terveznek befejezni.


- A felújításhoz a Tiszáninneni Református Egyházkerület pályázati keretéből kaptunk 42 millió forint támogatást. Sokat köszönhetünk Jobbágy Tamás presbiternek is, aki építészmérnökként ingyen vállalja az összes építkezésünk tervezését és koordinálását az építési munkacsoport vezetésével - mondta Almási Ferenc, az egyházközség lelkipásztora. - A nyár folyamán lecseréljük a tetőcserepeket és a -léceket, ahol szükséges, ott pedig a szarufákat és a tetőgerendákat. Elvégezzük a legfontosabb szigetelési munkákat, és az alsó szinten új ablakokat teszünk be. Ha anyagilag belefér, akkor lépcsőt is szeretnénk csinálni a gyülekezeti terem bejáratától le az udvarra, hogy ne kelljen megkerülni az épületet. A ház kisközösségi alkalmai a munkálatok alatt zavartalanul folyhatnak.


Birtokba vették a teraszt


A Deszkatemplom parókiája nem a templom mellett, hanem egy szép régi miskolci kúria épületében van a Pálóczy László utcán, amit adományként kapott az egyházközség. A tetőterasz a mediterrán városok hangulatát idézi, amelyet közösségi térként használnak a gyülekezeti csoportok.


- A parókia tetőteraszának le kellett cserélnünk a tetejét, mert elérett rajta a bitumenes lapzsindely, és feltépte a szél. Ideiglenesen lécekkel fedtük le, de mostanra muszáj volt új lemeztetőt építeni rá. Az egyházközség 2 millió forintos saját forrásából végeztük el a cserét. A konfirmandusok és a kis ifisek közös grillezésével avattuk fel a teraszt. Majd a Feta Kör évadzárója is ott volt közös sütögetéssel - osztotta meg a lelkész.