Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Deszka-hirdetések (2022. augusztus 7.)

2022-08-05 22:50:37 / Robb Martin

.

® A jövő héten, szerdán, 18 órától a Fiatal Felnőttek Köre a parókián tartja alkalmát.

 

® Csütörtökön 17 órától istentiszteletet tartunk a gyülekezeti teremben.

 

® Augusztus 14-én, vasárnap, a szokott rendben, délelőtt két istentiszteletet tartunk templomunkban, fél 9 és 10 órai kezdettel. 9.30-tól az imaközösség - amíg a felújítás tart - a baba-mama szobában lesz, 10 órakor gyermek-istentisztelet kezdődik a gyülekezeti teremben.

 

® Szomorú szívvel hirdetjük, hogy 86 éves korában visszaadta lelkét Teremtőjének Zsurki János Bálintné, Joli néni, gyülekeztünk tagja. Utolsó földi útjára augusztus 11-én, csütörtökön, 13 órától kísérjük majd templomunkból. Vigasztalódást kívánunk a gyászoló családnak!


® Jókai Iskolánk az alábbi munkakörökben keres munkatársakat: 1 fő matematikatanár, 1 fő tanító angol nyelvi specializációval és 1 fő karbantartó. A pályázatok beadásának határideje: augusztus 18. A munkaviszony kezdete: augusztus 22. Bővebb információkat az iskola honlapján olvashatnak az érdeklődők.

 

® A Sárospataki Református Teológiai Akadémia szeptemberben Presbiteri Népfőiskola néven tanfolyamot indít, mely kilenc hétvégi konzultációból áll. Ezek havonta kerülnek megrendezésre, pénteken este 5-től 8-ig és szombaton reggel 8-tól délután 14 óráig. Jelentkezni augusztus 26-ig lehet lelkészi ajánlással, az srta@tirek.hu email címen. A képzés nem ad diplomát, így nem feltétele az érettségi, tagdíjat sem kell fizetni. Jelentkezési lap a Lelkészi Hivatalban kérhető.

 

® A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége tájékoztatja a gyülekezet tagjait, hogy Magyarországon az idén októberben népszámlálást tartanak, mely egyházunk társadalmi súlyáról is fontos visszajelzés lehet. Az online kitöltési szakasz idejére (október 1-16.) református segítőket (népszámlálási tanácsadókat) keresünk, akik a gyülekezet területén, az egyes családokat meglátogatva, igény esetén technikai segítséget nyújtanak a kérdőívek kitöltésében. Erre a szolgálatra augusztus 15-ig lehet jelentkezni a könyvterjesztési asztalnál kihelyezett jelentkezési lapon. A képzést és koordinálást a Zsinati Hivatal Kommunikációs Osztálya végzi majd.

 

® A Magyarországi Református Szeretetszolgálaton keresztül élelmiszerszállítmánnyal és adománygyűjtéssel is segíthetjük az ukrajnai háborútól szenvedőket. A 1358-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 500 forinttal lehet hozzájárulni a humanitárius munkához. Közvetlen utalással a CIB Banknál vezetett folyószámlára is küldhetnek felajánlást: CIB 10702019-85008898-51100005 (A közlemény rovatba kérik beírni: Nemzeti Összefogás).

 

® A Reformátusok Lapja legújabb kiadása sok más lelkileg építő kiadvánnyal együtt megvásárolható az iratterjesztésünkben. A nagy alakú énekeskönyvekre készített borító többféle színben és mintával kapható a könyvterjesztésben 1.000 forintos áron. Az új énekeskönyvek kis alakú példányai megérkeztek, ára 2.200 forint.

 

Áldás, békesség!