Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Itthon-otthon (2022.09.18.)

2022-09-20 11:10:16 / Robb Martin

 

"Tudjuk pedig, hogy ha földi sátorunk összeomlik, van Istentől készített hajlékunk, nem kézzel csinált, hanem örökkévaló mennyei házunk.


Azért sóhajtozunk ebben a testben, mivel vágyakozunk felölteni rá mennyből való hajlékunkat,ha ugyan nem bizonyulunk felöltözve is mezíteleneknek.


Mert mi is, akik e sátorban vagyunk, megterhelten sóhajtozunk, minthogy nem szeretnénk ezt levetni, hanem felölteni rá amazt, hogy a halandót elnyelje az élet.


Isten pedig, aki minket erre felkészített, zálogul adta nekünk a Lelket.


Tehát mindenkor bizakodunk, és tudjuk, hogy amíg a testben lakunk, távol lakunk az Úrtól; mert hitben járunk, nem látásban.


De bizakodunk, és inkább szeretnénk kiköltözni a testből, és hazaköltözni az Úrhoz.


Ezért arra törekszünk, hogy akár itt lakunk még, akár elköltözünk, kedvesek legyünk neki.


Mert mindnyájunknak leplezetlenül kell odaállnunk a Krisztus ítélőszéke elé, hogy mindenki megkapja, amit megérdemel, aszerint, amit e testben cselekedett: akár jót, akár gonoszat." (2Kor 5,1-10)

 

Szeretettel hívunk Mindenkit a Deszkatemplomba vasárnap 8.30-kor és 10.00-kor kezdődő istentiszteleteinkre és 10 órától gyermek-istentiszteletre (a picikkel a baba-mama szoba igénybe vehető a templomi alkalom élő közvetítésével). A két istentisztelet között a baba-mama szobában imaközösségre jöhet, aki szívesen közben jár Istennél másokért és a gyülekezetért.