Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Napi igemagyarázat (2022.09.22)

2022-09-24 13:52:51 / Robb Martin

 

„Miután ezeket mondta Jézus, tekintetét az égre emelve így szólt: Atyám, eljött az óra: dicsőítsd meg a te Fiadat, hogy a Fiú is megdicsőítsen téged, mivel hatalmat adtál neki minden halandó felett, hogy mindazoknak, akiket neki adtál, örök életet adjon....Ahogyan engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba: én őértük odaszentelem magamat, hogy ők is megszentelődjenek az igazsággal. De nem értük könyörgök csupán, hanem azokért is, akik az ő szavukra hisznek énbennem; hogy mindnyájan egyek legyenek, ahogyan te, Atyám, énbennem, és én tebenned, hogy ők is bennünk legyenek, hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem. Én azt a dicsőséget, amelyet nekem adtál, nekik adtam, hogy egyek legyenek, ahogy mi egyek vagyunk: én őbennük és te énbennem, hogy teljesen eggyé legyenek, hogy felismerje a világ, hogy te küldtél el engem, és úgy szeretted őket, ahogyan engem szerettél."

(Jn 17, 1-2; 18-23)

 

Miközben végig olvasod ezt a csodálatos imádságot, ami magának Jézus Krisztusnak az ajkából hangzik egyenesen az Atya Isten felé, azt gondolhatnád, hogy biztosan egy gyönyörű pillanat hozadéka. ...


Amikor egy ember élete olyan bensőséges pillanatba kerül valakivel, hogy előtörnek belőle az érzelmek. Sajnos el kell, hogy szomorítsalak, Jézus Krisztus nem éppen a legszebb és leg áhítatos pillanatában van. Kereszthalálára készül, s arra, hogy bevégezze itt a földön feladatát. De ő még ekkor sem magával foglalkozik, hanem tulajdon képen pont Veled testvérem, ki e sorokat olvasod.

 

Érted tette! - aki megismerted Jézust, aki most mély ponton vagy, de mégsem annyira mint Ő, aki haláltusájára készült. Ám boldogan vállalta, hogy e cselekedetével kibékítsen mennyei Atyjával, hogy ezzel megtapasztalhasd milyen az Atyával egynek lenni, hogy milyen az Atya lábai előtt leborulni, dicsőíteni Őt. Vagy pont érted másik testvérem, aki életed legjobb és legboldogabb időszakát éled, mert érzed, hogy életedben kiteljesedett Isten akarata, és szó szerint szárnyal a lelked, mert naponta érzed, hogy Jézus Krisztus érted imádkozik, s szüntelen közbenjár az Atyánál…

 

Nem tudom, hogy melyik csoporthoz tartozol. De bizonyos vagyok abban, hogy Jézus pontosan ÉRTED könyörög ilyen szerelmes szavakkal. Érted fohászkodik még utolsó lélegzet vétele előtt is, amikor egy bensőséges pillanatban lehet még Atyjával. Ezt mondja: „Én azt a dicsőséget, amelyet nekem adtál, nekik adtam, hogy egyek legyenek, ahogy mi egyek vagyunk: én őbennük és te énbennem, hogy teljesen eggyé legyenek, hogy felismerje a világ, hogy te küldtél el engem, és úgy szeretted őket, ahogyan engem szerettél.” (Jn 17,23)

 

Testvérem, nem tudom tapasztaltál e már ekkora nagy és hatalmas szeretetet az életedben. Ha igen legyen áldott érte az Úr, ha még nem, akkor most nyisd ki a lelki füleidet! Jézus annyira szeret téged, hogy meg akar menteni, és ami rajta múlott, azt meg is tette érted. Végigcsinálta. Ő nem adta fel félúton, hanem érted, miattad és helyetted végigcsinálta!

 

Kérlek ne hessegesd el ezt az üzenetet ma magadtól. Nyisd meg szíved Jézus előtt, hogy átjárjon szeretete, fogadd be őt a szívedbe naponta, és tedd le kezébe sorsod! Nála van a legnagyobb biztonságban az életed. Kívánom testvérem, hogy járjon át téged az Atya kibeszélhetetlen szerelme, és készülj vele a csodálatos mennyei honban az Atya Isten dicsőségébe.

 

Fedorné Kiss Gabriella