Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Deszka-hirdetések (2022. november 06.)

2022-11-05 12:21:35 / Robb Martin

.

® Jövő héten, szerdán, 10 órakor, Szenior bibliaóra lesz a gyülekezeti teremben, 18 órától a Fiatal Felnőttek Köre a parókián találkozik. Csütörtökön 17 órakor istentiszteletet tartunk a gyülekezeti teremben, és a FeTa bibliaóra is 17 órakor kezdődik a parókián. Pénteken délután fél 5-től konfirmációs óra kezdődik a parókián, 18 órakor pedig az ifisek találkoznak ugyanitt, és szintén 18 órától a Keresztkérdések Kurzus következő alkalma a gyülekezeti teremben lesz.

 

® Jövő vasárnap, november 13-án, délelőtt 10 órakor tartunk istentiszteletet a templomban. Fél 10-től imaközösség lesz a baba-mama szobában, 10 órakor gyermek-istentisztelet kezdődik a gyülekezeti teremben.

 

® November 19-én, szombaton, gyülekezeti túrát szervezünk. A Felsőhámori római katolikus templomnál lesz a találkozó, indulás 9 órakor. A 15-ös autóbusz 8 óra 35 perckor indul a Felső-Majláth autóbusz állomásról, leszállás az Alsó-Hámori autóbusz megállónál. Útvonal: Zsófia kilátó - Dolka-hegy - Lencsés-nyereg - Lencsés forrás - templom. A táv 6 km hosszú, szintkülönbség 260 méter. A táv nem hosszú, de a felfelé vezető út meredek.

 

® November 23-án, szerdán, délután fél 6-tól adventi koszorú készítésre hívjuk a testvéreket. Elcsendesedés Isten igéje körül, imádság, éneklés és koszorú készítés lesz. Szeretettel várunk mindenkit fizikai és lelki elcsendesedésre, a karácsony ünnepére való készülésre.

 

® Jókai iskolánk felvételi rendje, a sulikóstoló, felvételi elbeszélgetés, beiratkozás időpontja a honlapon megtekinthető: http://jokai-miskolc.hu/honlap/sulikostolo-3/ Kérjük az érintett szülőket, nagyszülőket nézzék meg az itt található fontos dátumokat!

 

® Felhívjuk a testvérek figyelmét, hogy a népszámlálás alkalmával vállalják fel reformátusságukat, jelöljék be református egyházunkhoz való tartozásukat!

 

® Tájékoztatjuk a testvéreket, hogy egyházközségünk bankot váltott. Egyelőre még a régi (OTP-s) számlaszám is működik, de január 1-től már csak az új számlaszámra lehet majd utalni (CIB Bank 10700086-73698681-51100005). Addig mindkét bankszámla elérhető.

 

® Segítséget keresünk a Deszka Temetőben található védett sírok rendben tartásához. Akik szívesen részt vennének ebben a szolgálatban, jelezzék ezt Beriné Kovács Irén presbiter testvérünknél!

 

® A Magyarországi Református Szeretetszolgálaton keresztül élelmiszerszállítmánnyal és adománygyűjtéssel is segíthetjük az ukrajnai háborútól szenvedőket. A 1358-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 500 forinttal lehet hozzájárulni a humanitárius munkához.

 

® A Reformátusok Lapja és a reFORRÁS egyházkerületi lap legújabb kiadása, sok más lelkileg építő kiadvánnyal együtt megvásárolható az iratterjesztésünkben. Megérkezett a 2023.évi Bibliaolvasó kalauz és Református falinaptár is.


Áldás, békesség!