Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Deszka-hirdetések (2022. november 13.)

2022-11-13 20:02:58 / Robb Martin

.

® Jövő heti alkalmaink:

-        Szerda, 10 óra: Szenior bibliaóra a gyülekezeti teremben, 18 óra: Fiatal Felnőttek Köre a parókián és Hajnal Kör a gyülekezeti teremben.

-        Csütörtök, 17 óra: Istentiszteletet a gyülekezeti teremben, és FeTa bibliaóra a parókián.

-        Péntek, 16.30 óra: Konfirmációs óra kezdődik a parókián, 17.30 óra: IFI a parókián, 18 óra: „Kövess engem" Kör a gyülekezeti teremben.

-        Vasárnap, november 20., 10 óra: Istentiszteletet a templomban, 9 óra: Kóruspróba a gyülekezeti teremben, 9.30 óra: Imaközösség a baba-mama szobában, 10 óra: Gyermek-istentisztelet a gyülekezeti teremben.

 

® Szomorú szívvel hirdetjük, hogy november 9-én, szerdán, 10 órakor, a Szentpéteri kapui temetőben vettünk végső búcsút Buzafalvi Győzőné Buza Erzsébet asszonytestvérünktől, aki 75 éves korában hunyt el. November 10-én, csütörtökön, 13 órakor, a görömbölyi temetőben helyeztük örök nyugalomra Koncsol János testvérünket, aki 40 éves korában adta vissza lelkét Teremtőjének. Szintén november 10-én, 14 órakor, a Deszka temetőben kísértük utolsó földi útjára Jósvai Zoltán testvérünket, aki 57 éves korában költözött haza Teremtőjéhez. Vigasztalódást kívánunk a gyászoló családoknak!

 

® November 19-én, szombaton, gyülekezeti túrát szervezünk. A Felsőhámori római katolikus templomnál lesz a találkozó, indulás 9 órakor. A 15-ös autóbusz 8 óra 35 perckor indul a Felső-Majláth autóbusz állomásról, leszállás az Alsó-Hámori autóbusz megállónál. Útvonal: Zsófia kilátó - Dolka-hegy - Lencsés-nyereg - Lencsés forrás - templom. A táv 6 km hosszú, szintkülönbség 260 méter. A táv nem hosszú, de a felfelé vezető út meredek.

 

® November 23-án, szerdán, délután fél 6-tól adventi koszorú készítésre hívjuk a testvéreket. Elcsendesedés Isten Igéje körül, imádság, éneklés és koszorú készítés lesz. Szeretettel várunk mindenkit a gyülekezeti terembe fizikai és lelki elcsendesedésre, a karácsony ünnepére való készülésre. Kérjük a testvéreket, hogy aki részt kíván venni, írja fel a nevét az iratterjesztő asztalnál található jelentkezési lapra.

 

® Hamarosan kezdődik az adventi időszak. December 3-án, szombaton délután, adventi kézműves délutánt szervezünk a gyermekek részére a gyülekezeti teremben, karácsonyi bibliai történettel és szeretetvendégséggel egybekötve. Részvételi díj jelképes: 500 Ft/gyermek. Jelentkezési határidő: november 27. Egyéb információk a kihelyezett plakátokon olvashatók.

 

® A szentesti gyermekműsorra való felkészülés is hamarosan megkezdődik. Hívjuk és várjuk a gyermekeket, hogy vegyenek részt ebben a szolgálatban. A szerepek kiosztása november 20-án, a gyermek-istentisztelet után lesz. Jelentkezni lehet gyülekezetünk hitoktatójánál, Plaszkó Zoltánnál.

 

® Szeretnénk egy gyülekezeti kórust megalakítani az adventi és karácsonyi időszakra. A próbák vasárnaponként 9 órától lesznek a gyülekezeti teremben. Jelentkezni lehet erre a szolgálatra Pásztorné Sipos Katalin testvérünknél.

 

® Jókai Iskolánk megkezdte beiskolázási programját a következő tanévre. Az érdeklődő óvodások és szüleik részére az első Sulikóstoló rendezvény november 24-én, 16 órától lesz az iskolában.

 

® Tájékoztatjuk a testvéreket, hogy egyházközségünk bankot váltott. Egyelőre még a régi (OTP-s) számlaszám is működik, de január 1-től már csak az új számlaszámra lehet majd utalni (CIB Bank 10700086-73698681-51100005). Addig mindkét bankszámla elérhető.

 

® A Reformátusok Lapja legújabb kiadása, sok más lelkileg építő kiadvánnyal együtt megvásárolható az iratterjesztésünkben. Megérkezett a 2023.évi Bibliaolvasó kalauz és Református falinaptár is.


Áldás, békesség!