Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Deszka-hirdetések (2022. november 20.)

2022-11-19 21:52:28 / Robb Martin

.

® Jövő heti állandó alkalmaink a következőképpen alakulnak:

-        Kedd, 18 óra: Fiatal Felnőttek Köre a gyülekezeti teremben. (Változás az eddigi szerdai időpont helyett!)

-        Szerda, 10 óra: Szenior bibliaóra a gyülekezeti teremben.

-        Csütörtök, 17 óra: FeTa bibliaóra a parókián. Közös belvárosi adventi istentisztelet az avasi gyülekezeti teremben.

-        Péntek, 16.30 óra: Konfirmációs óra a parókián; 17.30 óra: Ifi a parókián; 18 óra: Keresztkérdések Kurzus a gyülekezeti teremben.

 

® Jövő vasárnap, advent 1. vasárnapján, délelőtt 10 órakor és délután 15 órakor tartunk istentiszteletet a templomban. Az adventi vasárnapokon délutáni istentiszteletek is lesznek 15 órától. 9 órakor kóruspróba lesz a gyülekezeti teremben, fél 10-től imaközösség a baba-mama szobában, 10 órakor pedig gyermek-istentisztelet kezdődik a gyülekezeti teremben.

 

® November 23-án, szerdán, délután fél 6-tól adventi koszorú készítésre hívjuk a testvéreket a gyülekezeti terembe. Elcsendesedés Isten igéje körül, imádság, éneklés és koszorú készítés lesz. Szeretettel várunk mindenkit fizikai és lelki elcsendesedésre, a karácsony ünnepére való készülésre. Kérjük a testvéreket, hogy aki részt kíván venni, írja fel a nevét az iratterjesztő asztalnál található jelentkezési lapra.

 

® Egymást követő három csütörtökön, november 24-én, december 1-jén és 8-án, 17 órától, közös belvárosi adventi istentiszteletek tartunk a belvárosi és az avasi gyülekezettel. Az első alkalom jövő csütörtökön lesz az avasi gyülekezeti teremben. December 15-től pedig egy ideig megszűnik a csütörtök délutáni istentisztelet gyülekezetünkben.


® Hamarosan kezdődik az adventi időszak. December 3-án, szombaton délután, adventi kézműves délutánt szervezünk a gyermekek részére a gyülekezeti teremben, karácsonyi bibliai történettel és szeretetvendégséggel egybekötve. Részvételi díj jelképes: 500 Ft/gyermek. Jelentkezési határidő: november 27. Egyéb információk a kihelyezett plakátokon olvashatók.

 

® A szentesti gyermekműsorra való felkészülés is megkezdődik. Hívjuk és várjuk a gyermekeket, hogy vegyenek részt ebben a szolgálatban. A szerepek kiosztása a mai gyermek-istentisztelet után lesz. Jelentkezni lehet gyülekezetünk hitoktatójánál, Plaszkó Zoltánnál. A próbák az adventi vasárnapokon a gyülekezeti teremben lesznek, a gyermek-istentisztelet után.

 

® Jókai Iskolánk megkezdte beiskolázási programját a következő tanévre. Az érdeklődő óvodások és szüleik részére az első Sulikóstoló rendezvény november 24-én, 16 órától lesz az iskolában.

 

® Tájékoztatjuk a testvéreket, hogy egyházközségünk bankot váltott. Egyelőre még a régi (OTP-s) számlaszám is működik, de január 1-től már csak az új számlaszámra lehet majd utalni (CIB Bank 10700086-73698681-51100005). Addig mindkét bankszámla elérhető.

 

® Közeledik a naptári év vége. Felhívjuk a testvérek figyelmét, hogy aki még nem rendezte az egyházfenntartói járulék befizetését a 2022. évre, tegye meg ezt a következő hetekben vagy a lelkészi hivatalban, vagy itt a templomban, vagy utalással befizetve. Egyházközségi csekk is található a főbejáratnál.

 

® A Reformátusok Lapja legújabb kiadása, sok más lelkileg építő kiadvánnyal együtt megvásárolható az iratterjesztésünkben. Kapható a 2023. évi Bibliaolvasó Kalauz és Református falinaptár is.


Áldás, békesség!