Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Deszka-hirdetések (2022. november 27. – Advent 1. vasárnapja)

2022-11-27 14:16:36 / Robb Martin

.

® Ma délután 15 órakor istentiszteletet tartunk a gyülekezeti teremben.

 

® Jövő héten, kedden, 18 órakor, a Fiatal Felnőttek Köre a gyülekezeti teremben tartja alkalmát. Szerdán, 10 órakor, Szenior bibliaóra lesz a gyülekezeti teremben, 18 órakor a Hajnal Kör találkozik a gyülekezeti teremben. Csütörtökön a FeTa bibliaóra 17 órakor kezdődik a parókián. Pénteken délután fél 5-től konfirmációs óra kezdődik a parókián, fél 6-tól pedig az ifisek találkoznak ugyanitt. 18 órától a „Kövess engem" Kör következő alkalma a gyülekezeti teremben lesz.

 

® Jövő vasárnap, advent 2. vasárnapján, délelőtt 10 órakor tartunk istentiszteletet a templomban és 15 órakor a gyülekezeti teremben. 9 órakor kóruspróba lesz a gyülekezeti teremben, fél 10-től imaközösség a baba-mama szobában, 10 órakor pedig gyermek-istentisztelet kezdődik a gyülekezeti teremben.

 

® December 1-jén, csütörtökön, 17 órától, közös belvárosi adventi istentisztelet lesz a belvárosi gyülekezet Nyilas Misi Házában. December 15-től pedig egy ideig megszűnik a csütörtök délutáni istentisztelet gyülekezetünkben.


® December 3-án, szombaton délután, adventi kézműves délutánt szervezünk a gyermekek részére a gyülekezeti teremben, karácsonyi bibliai történettel és szeretetvendégséggel egybekötve. Részvételi díj jelképes: 500 Ft/gyermek. A jelentkezési határidő a mai napon lejár. Egyéb információk a kihelyezett plakátokon olvashatók. Sütemény felajánlásokat szívesen fogadunk a rendezvényre.

 

® Szintén december 3-án, szombaton, 17 órakor, egyházzenei hangverseny lesz az Avasi református templomban, mely az új énekeskönyvet kívánja a középpontba állítani. A rendezvény célja, hogy az adventi lelki készülődésünket segítő zenei élményen túl, az új énekeskönyv kórusokon, hangszereken megszólaló énekeit közelebb hozza a hallgatósághoz. Szeretettel várnak a szervezők minden érdeklődőt!

 

® Jókai Iskolánk egy diákja és családja súlyos lakás tűzkárt szenvedett. Szeretnénk a család anyagi terheit enyhíteni gyülekezeti adakozással is. Ezért a jövő vasárnap külön perselyt fogunk kitenni, és kérjük a testvéreket, hogy aki megteheti, adakozzon erre a nemes célra is!

 

® Tájékoztatjuk a testvéreket, hogy egyházközségünk bankot váltott. Egyelőre még a régi (OTP-s) számlaszám is működik, de január 1-től már csak az új számlaszámra lehet majd utalni (CIB Bank 10700086-73698681-51100005). Addig mindkét bankszámla elérhető.

 

® Közeledik a naptári év vége. Felhívjuk a testvérek figyelmét, hogy aki még nem rendezte az egyházfenntartói járulék befizetését a 2022. évre, tegye meg ezt a következő hetekben vagy a lelkészi hivatalban, vagy itt a templomban, vagy utalással befizetve. Egyházközségi csekk is található a főbejáratnál.

 

® A Magyarországi Református Szeretetszolgálaton keresztül élelmiszerszállítmánnyal és adománygyűjtéssel is segíthetjük az ukrajnai háborútól szenvedőket. A 1358-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 500 forinttal lehet hozzájárulni a humanitárius munkához.

 

® A Reformátusok Lapja legújabb kiadása, sok más lelkileg építő kiadvánnyal együtt megvásárolható az iratterjesztésünkben. Kapható a 2023. évi Bibliaolvasó Kalauz és Református falinaptár is.


Áldás, békesség!