Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Deszka-hirdetések (2022. december 18. – Advent 4. vasárnapja)

2022-12-17 19:50:53 / Robb Martin

.

® Ma - 15 óra: Istentiszteletet a templomban.

 

® Jövő heti alkalmaink a következőképpen alakulnak:

-        Kedd, 18 óra: Fiatal Felnőttek Köre a gyülekezeti teremben.

-        Szerda, 10 óra: Szenior bibliaóra a gyülekezeti teremben.

-        Csütörtök, 17 óra: FeTa bibliaóra a parókián.

-        Szerda-péntek, 17 óra: Úrvacsorára felkészítő bűnbánati istentisztelet a gyülekezeti teremben.

 

® Ünnepi istentiszteleti rendünk:

-        December 24., szombat, 15 óra: Szentesti istentisztelet a templomban a gyermekek szolgálatával.

-        December 25., vasárnap, karácsony 1. napja, 8.30 és 10 óra: Ünnepi úrvacsorás istentisztelet a templomban. 10 óra: Gyermek-istentisztelet a gyülekezeti teremben. 15 óra: Ünnepi istentisztelet a templomban.

-        December 26., hétfő, karácsony 2. napja, 10 óra: Ünnepzáró istentisztelet a templomban.

-        December 31., szombat, 17 óra: Óévi hálaadó istentisztelet a templomban.

-        Január 1., vasárnap, 10 óra: Ünnepi újévi istentisztelet a templomban.

 

® Ünnepi legátust is fogad idén gyülekezetünk. Szarka Zsolt, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia negyedéves teológus hallgatója fogja hirdetni köztünk Isten Igéjét a karácsonyi alkalmakon. Külön erre a célra kihelyezett perselyben adományt fogunk gyűjteni legátus testvérünk számára.

 

® A Miskolci Gráciák Egyesülete az idei évben is a Hősök terén fogadja a betlehemi Születés templomából érkező lángot, a mai napon, 12 órakor. Szeretettel várnak minden érdeklődőt.

 

® Tájékoztatjuk a testvéreket, hogy egyházközségünk bankot váltott. Egyelőre még a régi (OTP-s) számlaszám is működik, de január 1-től már csak az új számlaszámra lehet majd utalni (CIB Bank 10700086-73698681-51100005). Addig mindkét bankszámla elérhető.

 

® Közeledik a naptári év vége. Felhívjuk a testvérek figyelmét, hogy aki még nem rendezte az egyházfenntartói járulék befizetését a 2022. évre, tegye meg ezt a következő hetekben vagy a lelkészi hivatalban, vagy itt a templomban, vagy utalással befizetve. Egyházközségi csekk is található a főbejáratnál.

 

® Egyházközségünk januártól kántori szolgálatra keres olyan szolgatársat, aki orgonán, billentyűs hangszeren is tud játszani.

 

® A Reformátusok Lapja legújabb kiadása, sok más lelkileg építő kiadvánnyal együtt megvásárolható az iratterjesztésünkben. Kapható a 2023. évi Bibliaolvasó Kalauz és Református falinaptár, valamint megérkezett a Képes Kálvin Kalendárium is. A reFORRÁS egyházkerületi lap legújabb száma is megvehető. Megérkezett gyülekezeti lapunk, a Deszkazsálkák karácsonyi száma is. Jövő héten névre szóló borítékban, utcanevek szerint rendezve átvehetik majd a testvérek itt a templomban.

 

Áldás, békesség!