Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Deszka-hirdetések (2023. január 15.)

2023-01-14 14:53:04 / Robb Martin

.

® Jövő heti alkalmaink:

-        Ma, 17 óra: Ökumenikus imahét nyitó istentisztelete az Avasi református templomban.

-        Kedd, 18 óra: Fiatal Felnőttek Köre a gyülekezeti teremben.

-        Szerda, 10 óra: Szenior bibliaóra a gyülekezeti teremben. 17 óra: Ökumenikus imahét istentisztelete a Deszkatemplomban.

-        Csütörtök, 17 óra: FeTa bibliaóra a gyülekezeti teremben.

-        Péntek, 16.30 óra: Konfirmációs óra a parókián; 17.30 óra: Ifjúsági bibliaóra a parókián; 18 óra: Keresztkérdések kurzus a gyülekezeti teremben.

-        Január 22., vasárnap, 10 óra: Istentiszteletet a templomban. Fél 10: Imaközösség lesz baba-mama szobában. 10 óra: Gyermek-istentisztelet a gyülekezeti teremben.

 

® Februárban indítjuk a házaspári bibliakört, a baba-mama kört és lehet majd ping-pongozni is gyülekezetünk körében. Ezekről a következőkben jelzéssel leszünk, a részleteket hirdetni fogjuk.

 

® Az idei ökumenikus imahét a mai napon kezdődik. A nyitó alkalom az Avasi református templomban lesz, 17 órakor. Az igehirdetés szolgálatát főtiszteletű Orosz Atanáz görögkatolikus püspök atya fogja ellátni. A mi templomunkban január 18-án, szerdán, 17 órától lesz az alkalom. Igét hirdet majd: Sándorné Povazsanyecz Gyöngyi evangélikus lelkipásztor. Az imahét pontos menetrendje megtalálható kifüggesztve a főbejáratnál található faliújságokon, de olvasható a honlapunkon, facebook oldalunkon, valamint az egyházkerület honlapján is.

 

® Szomorú szívvel hirdetjük, hogy január 12-én, csütörtökön, 10 órakor, a Szentpéteri kapui temetőben vettünk végső búcsút Nagy Lajosné Bereczki Magdolna asszonytestvérünktől, aki 85 éves korában költözött haza Teremtőjéhez. Vigasztalódást kívánunk a gyászoló családnak.

 

® Tájékoztatjuk a testvéreket, hogy egyházközségünk bankot váltott. Januártól már csak az új, CIB bankos számlaszámra lehet utalni (CIB Bank 10700086-73698681-51100005).

 

® Felhívjuk a testvérek figyelmét, hogy aki még nem rendezte az egyházfenntartói járulék befizetését a 2022. évre, tegye meg ezt a következő napokban vagy a lelkészi hivatalban, vagy itt a templomban, vagy utalással befizetve. Egyházközségicsekk is található a főbejáratnál.

 

® A TIREKIFI téli tábort szervez Mályiban, a Mécses Központban, február 3-5. között, péntektől vasárnapig, két éjszakás ott alvással és az étkezés biztosításával. A tábor témája: Vissza a jövőbe. A részvételi díj: 12.000 Ft/fő, de 2 fő jelentkezése setén a részvételi díj feleződik, 6-6 ezer forintra. A regisztráció 5000 forint előleg befizetésével válik véglegessé. Jelentkezési határidő: január 27.

 

® A Magyarországi Református Szeretetszolgálaton keresztül élelmiszerszállítmánnyal és adománygyűjtéssel is segíthetjük az ukrajnai háborútól szenvedőket. A 1358-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 500 forinttal lehet hozzájárulni a humanitárius munkához.

 

® A Reformátusok Lapja legújabb kiadása, sok más lelkileg építő kiadvánnyal együtt megvásárolható az iratterjesztésünkben.

 

Áldás, békesség!