Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Deszka-hirdetések (2023. szeptember 10.)

2023-09-08 22:26:17 / Robb Martin

.

® A keresztség sákramentumában részesültek: Kiss István és Hanák Renáta gyermekei: Benedek és Lilien.

 

® Gyülekezeti alkalmaink az alábbi rend szerint alakulnak a jövő héten:

-        Kedd, 18 óra: Fiatal Felnőttek Köre a parókián.

 

® Szeptember 17-én, vasárnap, 10 órakor tartunk istentiszteletet a templomban. Fél 10-kor imaközösség lesz a baba-mama szobában, 10 órakor pedig gyermek-istentisztelet kezdődik a gyülekezeti teremben. Délután 16 órakor Közös bibliaköri évadnyitó alkalmat tartunk a templomban.

 

® Az országos Ars Sacra fesztiválhoz kapcsolódva szeptember 15. és 24. között nagyszabású, keresztény szellemiségű, Miskolci Ars Sacra Fesztivál megrendezésére kerül sor városunkban, az Éltető Lélek Alapítvány főszervezésében. A fesztivál idején a hét minden napján, több helyszínen, színvonalas programokkal várják az érdeklődőket. A nyitó koncert a Művészetek Házában, a záró hangverseny a Színházban lesz. A belépés mindenhol díjtalan, szeretettel várnak mindenkit, részletes program az Éltető Lélek Alapítvány facebook oldalán és hirdető tábláin található. Ugyancsak a fesztivál keretében városi zarándoklatot szerveznek szeptember 15-én, pénteken, melynek keretében gyalogosan keresik fel városunk valamennyi templomát. A zarándoklatra a plakátokon található telefonszámon kell jelentkezni.

 

® Szeptember 23-án, szombaton, gyülekezeti túrát tartunk. Találkozó: Majális Park, 1-es autóbuszmegálló végállomása. Indulás: 9 óra, érkezés kb. 14 óra, ugyanerre a helyre. Táv: 13 km, szint: 395 m. Útvonal: Majális Park - Ostoros - Nagy-Ortás-tető - Nagy-Galya - Keskeny lyuk-rét - Hársas-bérc - Majális Park. A túrán több ízben van szintemelkedés és lejtő!

 

® Szeptember 24-én, vasárnap, a 10 órai istentisztelet után, szülői értekezletet tartunk a 2024. évi konfirmációs felkészítéssel kapcsolatban az érdeklődő fiatalok és szüleik számára, a templomban.

 

® Az ősz folyamán gyülekezeti tisztújítás lesz egyházunk törvényei szerint. 16 rendes és 4 pótpresbitert választunk. A választási bizottság tagjai: Dr. Benke László, Kalydy Zoltán és hivatalból a megválasztott lelkipásztor. Jelöléseket a kihelyezett jelölő cédulákon lehet kizárólag állítani, vagy a választási bizottság tagjainak átadva, vagy az erre a célra kihelyezett dobozba dobva a jelölő lapot. A választási bizottság tagjaira jelölést nem lehet leadni. A jelölés határideje: szeptember 24., a választás napja: november 12.

 

® A miskolci Bethánia CE Szövetség körzeti csendesnapot tart szeptember 16-án, szombaton, 10 és 15 óra között, az Egyházkerületi Székházban. Téma: „Lájkvadászat, avagy: Te kinek akarsz tetszeni?

 

Áldás, békesség!