Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Deszka-hirdetések (2023. szeptember 17.)

2023-09-15 18:07:45 / Robb Martin

.

® Gyülekezeti alkalmaink az alábbi rend szerint alakulnak a jövő héten: 

-        Ma, 16 óra: Közös bibliaköri évadnyitó alkalom a templomban.

-        Hétfő, 10 óra: Baba-mama Kör a gyülekezeti teremben.

-        Kedd, 18 óra: Fiatal Felnőttek Köre a parókián.

-        Szerda, 10 óra: Szenior bibliaóra a gyülekezeti teremben.

-        Csütörtök, 17 óra: FeTa bibliaóra a gyülekezeti teremben.

 

® Szeptember 24-én, vasárnap, 10 órakor tartunk istentiszteletet a templomban. Fél 10-kor imaközösség lesz a baba-mama szobában, 10 órakor pedig gyermek-istentisztelet kezdődik a gyülekezeti teremben.

 

® Szomorú szívvel hirdetjük, hogy szeptember 15-én, pénteken, 11 órakor, a Szentpéteri kapui temetőben kísértük utolsó földi útjára Szekeres Barnabásné Vajkó Mária asszonytestvérünket, aki 96 éves korában költözött haza Teremtő Urához. Vigasztalódást kívánunk a gyászoló családnak.

 

® Az országos Ars Sacra fesztiválhoz kapcsolódva szeptember 24-ig nagyszabású, keresztény szellemiségű, Miskolci Ars Sacra Fesztivál zajlik városunkban, az Éltető Lélek Alapítvány főszervezésében. A fesztivál idején a hét minden napján, több helyszínen, színvonalas programokkal várják az érdeklődőket. A záró hangverseny majd a Színházban lesz. A belépés mindenhol díjtalan, szeretettel várnak mindenkit, részletes program az Éltető Lélek Alapítvány facebook oldalán és hirdető tábláin található.

 

® Szeptember 23-án, szombaton, gyülekezeti túrát tartunk. Találkozó: Majális Park, 1-es autóbuszmegálló végállomása. Indulás: 9 óra, érkezés kb. 14 óra, ugyanerre a helyre. Táv: 13 km, szint: 395 m. Útvonal: Majális Park - Ostoros - Nagy-Ortás-tető - Nagy-Galya - Keskeny lyuk-rét - Hársas-bérc - Majális Park. A túrán több ízben van szintemelkedés és lejtő!

 

® Szeptember 24-én, vasárnap, a 10 órai istentisztelet után, szülői értekezletet tartunk a 2024. évi konfirmációs felkészítéssel kapcsolatban az érdeklődő fiatalok és szüleik számára, a templomban.

 

® Szeptember 30-án, szombaton, a Testvéri Szövetség országos csendesnapot tart templomunkban és Jókai Iskolánkban.

 

® Október 7-én, szombaton, 9 órától szeretnénk a templomot és környékét kitakarítani, megszépíteni. Ez lesz az őszi templomtakarításunk.


® Október 13-án, pénteken, 18 órakor, a gyülekezeti teremben indul az idei Keresztkérdések Kurzus. Olyan testvéreket hívunk és várunk szeretettel, akik szeretnének református keresztyén hitelveinkkel megismerkedni.

 

® Az ősz folyamán gyülekezeti tisztújítás lesz egyházunk törvényei szerint. 16 rendes és 4 pótpresbitert választunk. A választási bizottság tagjai: Dr. Benke László, Kalydy Zoltán és hivatalból a megválasztott lelkipásztor. Jelöléseket a kihelyezett jelölő cédulákon lehet kizárólag állítani, vagy a választási bizottság tagjainak átadva, vagy az erre a célra kihelyezett dobozba dobva a jelölő lapot. A választási bizottság tagjaira jelölést nem lehet leadni. A jelölés határideje: szeptember 24., a választás napja: november 12.

 

Áldás, békesség!