Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Deszka-hirdetések (2023. december 17. – Advent 3. vasárnapja)

2023-12-15 17:07:33 / Robb Martin

.

® Ma 16 órakor istentisztelet lesz a gyülekezeti teremben, az igehirdetés szolgálatát Dr. Keszi Krisztina fogja végezni.

 

® Gyülekezeti alkalmaink az alábbi rend szerint alakulnak a jövő héten: 

- Hétfő, 10 óra: Baba-mama Kör a gyülekezeti teremben.

-        Kedd, 16.30 óra: Ifjúsági bibliaóra a parókián. 18 óra: Fiatal Felnőttek Köre a parókián.

-        Szerda, 10 óra: Szenior bibliaóra a gyülekezeti teremben.

-        Csütörtökön FeTa bibliaóra lesz a gyülekezeti teremben, a bűnbánati istentisztelet után.

 

® December 23-án, szombaton, 16 órakor, itt a templomunkban lesz vetített képes előadás. Az „Utazások a Messiással" című fotósorozat Jézus évszázados üzeneteinek mai aktualitását tárja fel. A belépés ingyenes, de adományokat elfogadunk.

 

® Karácsonyi istentiszteleti rendünk a következőképpen fog alakulni:

-        December 20-22. között, szerdától péntekig, minden nap 17 órakor, úrvacsorára felkészítő bűnbánati istentiszteleteket tartunk a gyülekezeti teremben.

-        December 24-én, advent 4. vasárnapján, délelőtt 10 órakor lesz istentisztelet a templomban, fél 10-től imaközösség lesz a baba-mama szobában. Gyermek-istentisztelet advent 4. vasárnapján nem lesz! Délután 15 órakor kezdődik majd szentesti ünnepi istentiszteletünk a gyermekek szolgálatával.

-        December 25-én, hétfőn, karácsony első napján, fél 9 és 10 órakor lesznek ünnepi úrvacsorás istentiszteleteink a templomban. 10 órakor gyermek-istentisztelet is lesz a gyülekezeti teremben. 16 órakor is lesz ünnepi istentisztelet a gyülekezeti teremben.

-        December 26-án, kedden, 10 órakor tartunk ünnepzáró istentiszteletet a templomban.

 

® Szomorú szívvel hirdetjük, hogy december 13-án, szerdán, 11 órakor, a Szentpéteri kapui temetőben kísértük utolsó földi útjára Vass Lajos testvérünket, aki 95 éves korában költözött haza Teremtőjéhez. Vigasztalódást kívánunk a gyászoló családnak.

 

® A Magyar Református Szeretetszolgálat megtöltött adventi dobozait a gyülekezeti teremben tudják leadni a testvérek.

 

® Az Abaújvári Református Gyülekezet tagjainak kézzel készített ajándéktárgyai megvásárolhatók - akár karácsonyi ajándékként is - az iratterjesztő asztalnál.

 

® A Betlehemi Láng fogadására és átadására hagyományteremtő céllal tizennegyedik alkalommal ünnepséget rendeznek a Miskolci Gráciák Egyesület tagjai. 2023. december 17-én, a mai napon Miskolcon, a Nagyboldogasszony Minorita templomban 13 órakor történik a láng átvétele és átadása a cserkészektől. Szeretettel várják az érdeklődőket!

 

® Felhívjuk a testvérek figyelmét, hogy közeledik a naptári év vége. Aki még nem rendezte az egyházfenntartói járulék befizetését a 2023. évre, tegye meg ezt a következő hetekben! Szeretettel kérjük, hogy nagyon figyeljenek arra a testvérek, hogy az utalásos befizetéseket csak a CIB Bank számláján tudják megtenni, az OTP-s számlaszámon ez már nem lehetséges. A számlaszám megtalálható az egyházközség honlapján.

 

Áldás, békesség!