KEHOP-5.2.13-19-2019-00056 AZONOSÍTÓ SZÁMÚ PÁLYÁZAT ALOLDALA

A projekt bemutatása

2023-11-30 /


A Tiszáninnneni Református Egyházkerület KEHOP-5.2.13-19-2019-00056 számú támogatási kérelme pozitív elbírálásban részesült és a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság támogatásban részesítette Egyházkerületünket.


A pályázat keretében az Szalay Sámuel Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (3527 Miskolc, Éder György u.. 1.) energetikai korszerűsítésére kerül sor.


Az intézményben 2009-től működik magyar-angol két tanítási program. Ez a képzési forma hosszútávra szóló sikeres kompetenciákkal erősíti a programban résztvevő tanulókat. Az intézmény rendelkezik a belső infrastruktúra fejlesztésére vonatkozó intézkedési tervvel, amely figyelembe veszi az intézmény képzési struktúráját, a nevelőmunka feltételeit és pedagógiai céljait.


Jelen projekt keretében a korszerűsítés kihat a külső határoló felületekre, a nyílászárók és épületgépészeti rendszer korszerű cseréjére és napelemes rendszer telepítésére. Az ingatlanon található épület több ütemben épült föl és több elkülönülő egységből áll.


Jelen projekt kapcsán jól elkülönülő épület egységrész kerül felújításra. Az épület teljes homlokzati felülete megújul. A homlokzati díszek és kialakítások visszaállításra kerülnek. A nyílászárók fölé tűzvédelmi sávként hőszigetelő sávot tervezünk elhelyezni. Az épület lapos tető szerkezetére hőszigetelő táblát helyezünk, melyre új ragasztott pvc vízszigetelés kerül. A lapostető szerkezetre tervezünk letelepíteni napelemes rendszert.


Meglévő nyílászáró szerkezetek kibontása után új, műanyag nyílászárók kerülnek beépítésre. A nyílászárók kialakítása és elhelyezése meg fog felelni a tűzvédelmi előírásban foglaltaknak.


Gépészetileg új kondenzációs kazánok kerülnek telepítésre. A hidraulikai, csőhálózat is az új technológiáknak megfelelően kerül kiépítésre. Az elhelyezésre kerülő új acéllemez lapradiátorok a kondenzációs technológiát kihasználva kerülnek méretezésre.Csatolt dokumentumok
Sajtóközlemény ( 76.2 KB )