Kovácsvágási és Füzérradványi Református Egyházközség Honlapja

"Mint a szarvas...", Pünkösdi szám

2012-06-11 10:43:39 / Tóth Tamás

Gyülekezeti újságunk hirei itt elolvashatóak. Külön köszönet Bodnár Attila presbiter testvérünknek, aki fáradhatatlanul végzi a szerkesztés és cikk írás munkáját. Az újság hiányzó képeit is rövidesen csatoljuk!

 

2012. május 27. 1. évf. 2. szám

„MINT A SZARVAS......"

A Kovácsvágási Református Gyülekezet újság címének magyarázata:

(Zsoltárok Könyve 42, 2.) „ Mint a szarvas kivánkozik a folyóvizekre, úgy kivánkozik az én lelkem hozzád, oh Isten!"

 

Pünkösdi üzenet

Olavasandó Ap. csel. 2.rész

A pünkösd egy olyan ünnep, amely valóságossá, gyakorlativá teszi az egész keresztyénséget, azt amit az Atya Jézus Krisztus által elkészített.

Olyan, mint egy gyönyörű szép új autó, amiben ha nincs akkumulátor vagy benzin nem ér semmit, mert mozgásképtelen. A keresztyénség Szentlélek nélkül pontosan ilyen nem tud mozgásba lendülni, mert nem lehet csupán tudás, hanem élmény kell, hogy legyen. A hitbeli megtapasztalás fontos, ugyan úgy mint egy megtanult szakma gyakorlat nélkül nem ér semmit, mit ér ha valaki ács és soha nem munkált meg faanyagot.

 

Isten a „gyáva" tanítványokat bátor hitvallóvá tette. Ez a Szentlélek munkája olyan, mint mikor a szél belekap a vitorlába.

Ma , amikor olvassuk az apostolok cselekedeteit- és benne Péter beszédét- talán azt mondjuk magunkban nem is volt olyan hatásos. Mégis miért választották akkor háromezren Isten követését, miért mondta ez a sok ember Jézus a Krisztus? Egy egyszerű leleplezés volt - Péter elmondta - hogy a Messiás Jézus volt,  ő az a megmentő, akit oly régóta vártak. Őt küldte Isten a világ megváltására, Ő a válasz egy jó és békességes életre.

Háromezer szív szinte egyszerre dobbant meg és mondta ki: - Atyámfiai férfiak mit cselekedjünk?

Na, ez volt a Szentlélek munkája, egyszerre csak mindenki értette és elköteleződtek emberek. Ma is ezt várjuk, hogy egyre többen köteleződjetek el Jézus követésére a szívetekkel.

  A mai gyülekezetekben ez a baj, hogy folyamatos - kitartó- elköteleződés kevés van. A mi gyülekezeteinkben is folyamatosan magvetés történik, hallgatjátok a prédikációt és talán olykor vannak részek, amelyek megérintenek benneteket, és amikor hazamentek még lelkesedtek is egy kicsit, de aztán olyan könnyen elkopnak bennünk ezek az üzenetek és a világ kisöpri belőlünk ezeket az érzéseket és újra és újra meg kell küzdenünk a hitünkért.

Lelkipásztorként rá kellett jönnöm, hogy ezt én nem tudom csinálni, feladom azt, hogy embereket változtassak meg: én. Nem lehet olyan jó programokat csinálni és nem lehet olyan szépen prédikálni, hogy bármit is el tudjak érni.

Nem kell megijedni ezektől a gondolatoktól nem adtam fel a szolgálatot, csak még inkább tudatosult bennem ezt oda kell adnom Istennek. Jó térdet hajtani és ezt mondani Uram nem megy, de veled bármi megtörténhet, mert Te a holtból is tudsz élőt teremteni, akkor miért ne tudnál embereket felébreszteni. Jó ezért imádkozni és könyörögni.

Várjuk a csodát, a Szentlélek erős és hathatós munkáját, ami nem csak akkor, hanem mai is képes sokakat megérinteni, elkötelezetté tenni.

  „Jövel, Szentlélek Úr Isten, Töltsd bé szíveinket épen, Menynyei szent ajándékkal, Szívbéli szent buzgósággal, Melynek szentséges ereje Nyelveket egyező hitre Egybegyűjte sok népeket, Kik mondván, így énekeljenek; Alleluja! Alleluja! „   ( 370 dicséret 1.vers)

  

 

Gyülekezeti hírek

 

Református Cigánygyülekezeti Misszió Kovácsvágáson

 

2011 telén indult el Kovácsvágáson a református misszió egyik fontos pillére a cigánygyülekezeti alkalom. Tóth Tamás református lelkész beiktatását követően célul tűzte ki, hogy a községben nagy számban élő kissebségi emberek lelki helyzetének javítását szeretné elérni. Lassan a célkitűzésből feladat, majd ezt követően alkalom lett. Tóth Tamás mellett, Szabó Dániel („Dani bácsinak"), és Yaing Joie tiszteleteséknek köszönhető, akik fáradhatatlanul jöttek, és jönnek szolgálni a testvérek közzé hétről-hétre. Megköszönjük a sárospataki, olaszliszkai, és sátoraljaújhelyi gyülekezetnek is, hogy eljöttek egy-egy alkalommal a cigánygyülekezeti misszióra.

A községben élő kisebbségi testvéreknek is lehetőség nyílt ez által, egy olyan alkalomra, ahol egy kicsit elcsendesedve, énekelve, imádkozva, és igei táplálékkal gazdagodva térhetnek vissza hajlékukba. Erősítve és formálva egy olyan közösséget, mely hitben jár, és keresztény szemléleten alapul.

Ma is elindultunk, ezen a nagyon esős hétfő délutáni soron következő cigánygyülekezeti alkalomra. Miután megérkeztünk a művelődési házba, egy pár esernyővel és egy kevés emberrel találkoztunk, akik már várták az útnak indító igét. Lassan a sorok is megteltek, és majdnem mindenszék foglalt lett. Nem volt templomi hangulat, de végignézve az érkező emberek arca, árulkodott arról, hogy lelkiekben felkészülve, és valóban azért jöttek el, hogy Istentől lelki táplálékot kapjanak. Református lelkészünk Tóth Tamás szolgált ezen az alkalmon, mint ahogy tette ezt idáig is fáradhatatlanul. Énekléssel, illetve ének tanulással kezdődött az istentisztelet. A csendet szebbnél szebb énekek hangja zengte be, és mintha minden szívből szeretet áradt volna. Imádság, majd bibliai ige felolvasása és magyarázata következett. Az igék egy kicsit visszakapcsolódtak a nem is olyan régen elmúlt húsvéti ünnepekhez. Az egyik ige alapja a Lukács evangélium 18. rész 9. versétől kezdődően a Farizeus, és a vámszedő történetét leíró rész volt. A szolgáló lelkész hangsúlyozta a hit fontosságát, és annak cselekedetére is buzdított. Hisz tudjuk, hogy Isten előtt egyformák, és egyenlőek vagyunk. Nem ítélkezhetünk mások felett! Ne legyünk képmutatóak! Mint a legtöbb ember nekünk is néha elgyengül a hitünk, ne csüggedjünk, hanem kérjük Isten segítségét, a hit megerősítésében, és szeretetében. Kegyelmes Istenünk van, akitől nemcsak bűnbocsánatot nyerhetünk, hanem örök életet. A szülői szeretet, olyan, mint Isten szeretete. A másik ige alapja olyan buzdítást, és elhívást jelent melyre mindannyiunk képesek vagyunk.

 

 

(A képeken a hétfő délutáni cigánygyülekezeti alkalom látható a művelődési házban.)

 

 

Az-az út melyen elindultunk Jézus Krisztust követni, ne térjünk le! A Jézus feltámadása, és a tanítványaival való első találkozása jó példa arra, hogy ne legyünk olyan halászok, akik csak halat fognak, hanem fontos az emberhalászat, melyre maga Jézus hívott el. Az ige magyarázatát egy kis elcsendesedés, és imádság követte. Majd záró énekléssel fejeződött be az alkalom. Fontos, és tanúságos számunkra az, hogy ezeknek az alkalmaknak köszönhetően vasárnaponként egyre több kisebbségi tag jön el a templomba, hogy együtt legyen a gyülekezettel Isten házában, és együtt gazdagodjanak lelki táplálékkal, és együtt szerezzenek megújulást Isten kegyelme és szeretete által.

 

Gyülekezetünk Új Vezető Szolgái

 

2012. április 17.-én a kovácsvágási református egyházközség presbitériuma presbiteri gyűlést tartott a gyülekezet kistermében. A gyűlés témái közül két nagyon fontos kérdésben kellett döntést hoznia a presbitériumnak. Petercsák Ernő főgondnok halála miatt, gondnok választásra, illetve presbiter választásra került sor. A presbitérium egyhangúan úgy döntött, hogy Papp Jánost gyülekezetünk jelenlegi algondnokát jelölte főgondnoki tisztség betöltésére. Papp János a főgondnoki tisztséget elfogadta. Algondnoknak egyhangúan: Molnár Klára presbiter testvérünket jelölték a gyűlésen jelenlévők. Molnár Klára az algondnoki tisztséget elfogadta. Mivel a presbitérium létszáma egyel kevesebb volt a megválasztott tizenkettőnél, így pót presbiterek közül kellett egy tagot választani. A presbitérium egyhangúan Makula Lászlónét gyülekezetünk pót presbiterét hívta el a szolgálat betöltésére. Makula Lászlóné a presbiteri jelölést és a tisztséget elfogadta. Egyházközségünk újonnan választott vezetői, illetve presbitere a vasárnap délelőtti Istentiszteleten, a gyülekezet színe előtt megerősítették, hogy elfogadják tisztségüket, melyre a presbitérium kérte fel őket, illetve esküt, fogadalmat tettek szolgálatuk elvégzésére. Ez úton kívánom: Isten gazdag áldását, és szeretetét gyülekezetünk új vezetőinek, és presbiterének életére, és munkájára. Isten segítse, és vezérelje szolgálatukat.

 

 

 

(A képeken gyülekezetünk új gondnoka, algondnoka, és presbitere tesz esküt református templomunkban.)

 

 

A sok áldott kéz

 

2012.április 28.-án délelőtt gyülekezetünk több tagja társadalmi munka keretében a paróchia udvarán, a gyülekezeti terem körül rakott rendet. A kövek kihordása a gyülekezeti terem belsejéből, valamint a kő és faanyag átválogatása, nagy segítséget jelentett a munkálatok folytatásához. Meg persze az sem elhanyagolható, hogy valamivel szebbé tettük a paróchia udvarát. Ez úton megköszönjük a segítséget, mindazoknak, akik rá áldozták a szombat délelőttjüket arra, hogy eljöttek segíteni. Isten áldja meg a segítő kezeket. Akik segíteni voltak: Tóth Tamás lelkész, Kovács Zoltánné presbiter, Takács Andrásné, Kállay Ernőné presbiter, Bodnár Ernőné presbiter, Balla Józsefné, Molnár Klára algondnok, Hanuder Csaba, Makula László, Kovács Tibor, Papp János gondnok, Bodnár Attila presbiter.

 

 

 

                                

 

(A képeken a szombati  társadalmi munkából egy-egy megelevenített pillanat  látható)

 

 

Viss református átmeneti anyaotthon „több mint szolgálat"

 

Az Istentől kapott szeretetünkből, olykor olyan jó másnak is adni egy kicsit. A mai nehéz anyagi körülmények között, néha észre sem vesszük, hogy egy kis odafigyeléssel, egy kis szeretet adással az ember csodálatos dolgokat vihet véghez, mely mások számára viszont nagy segítséget jelent. Lelkészünknek Tóth Tamásnak köszönhetően nem az első alkalommal történt egy kis szeretet adás a Viss-i átmeneti anyaotthon számára. Adományokkal, és gyülekezetünk több tagja Istenadakozó szándékával segítette az anyaotthont, tartós élelmiszerrel, ruhákkal, játékokkal. Ez a szerdai nap viszont különleges alkalom volt számukra, és számunkra is. Reggel elindultunk elég szépen felszerelkezve, kerti szerszámokkal, sok-sok vetőmagokkal, burgonyával, és lelkes segíteni vágyó gyülekezeti tagokkal. Az anyaotthon felszántott kertjeit mentünk bevetni, hogy ezzel is hozzájáruljunk egy olyan, segítségnyújtáshoz, mely könnyebbé teszi az otthon számára a mindennapokat. Megérkezéskor nagy szeretettel fogadtak bennünket, és az öröm, ami az anyukákból, és gyerekeikből áradt valami fantasztikus volt. Ekkor már éreztük ezért megérte eljönni, segíteni. Neki láttunk a kertek vetésének. Örömünkre szolgált, hogy az otthon lakói is segítségül voltak a munkálatokban. A gyerekek, és az anyukák fáradhatatlan segítsége is hozzájárult ahhoz, hogy délutánra sikerült mindent elveteményezni. Az ebéd, és a sok-sok köszönet és hála, amit kaptunk az anyaotthon vezetőjétől, dolgozóitól, és lakóitól nem kaphattuk volna meg, ha nincsenek adakozó gyülekezeti tagok. Ez úton szeretnénk megköszönni azt a sok-sok felajánlást, amely talán nekünk nem sok, de mások számára ez a mindennapokat jelentheti. Isten áldja meg az adakozó kezeket, és gyarapítsa rajta gazdagságát. Itt köszönöm meg azt a fáradságos munkát, akik eljöttek segíteni, a nagy meleg ellenére szorgalmasan fáradságot, és időt nem kímélve dolgoztak. Köszönet: Zsarnai Lászlónak és családjának, Molnár Klára algondnoknak, Kovács Zoltánné, Makula Lászlóné, Bodnár Attila presbiter testvéreknek. Tóth Tamásnak lelkészünknek.

 

 

 

(A képeken a Viss-i református átmeneti anyaotthon földjein folynak a vetési munkálatok)

 

 

Ünnepi Istentisztelet

 

Május első vasárnapi Istentiszteletének a keretében került sor az anyukák, és nagymamák köszöntésére, anyák napja alkalmából. Az igehirdetés után a gyerekek szolgáltak, és tették színesebbé az ünnepi alkalmat. Szebbnél szebb énekek, és versek csendültek fel a templomban. Lelkészünk feleségének Gabika néninek köszönhetően, aki a gyerekeket felkészítette gitár hangja kísérte az énekeket ezzel is színesebbé téve az Istentiszteletet. A gyerekek anyák napi műsorát követően egy szál virág átadásával fejezték ki köszönetüket anyukájuknak, és nagymamájuknak. Az Istentisztelet végén Papp János gondnok egy szál virág átadásával köszöntötte az ünnepi Istentiszteletre eljött édesanyákat, és nagymamákat. Ez úton köszönjük meg Gabika néninek azt áldozatos, és fáradságos munkáját, mellyel felkészítette a gyerekeket, és színesebbé tette, ezáltal a vasárnapi Istentiszteletünket. Valamint megköszönjük a gyerekeknek a szolgálatát.

 

 

 

(A képen a templomban szolgáló gyerekek láthatóak)

 

 

Igaz történet egy gyermek töretlen hitéről

Egy kislány, aki mindig is sokat imádkozott, és hitt Istenben, egyik nap bement a szobájába és a szekrénykéje mélyéről előhúzott egy lekváros üveget. Kiöntötte a padlóra az üvegben lévő érméket és gondosan számolni kezdte. Háromszor is megszámolta, mert a végösszegnek nagyon pontosnak kellett lennie. Nem hibázhatott... Ezután óvatosan visszatöltötte a pénzérméket az üvegbe, rázárta a tetejét, és kisurrant a hátsó ajtón. A hat háztömbnyire lévő patikába ment, amelynek ajtaja fölött a nagy vadállat az oroszlán képe volt látható. Türelmesen várt a patikusra, hogy szentelne rá egy kis figyelmet, de a patikus éppen nagyon el volt foglalva. Tess - így hívták a kislányt - megcsoszogtatta a lábát a padlón. Semmi.. Megköszörülte a torkát úgy, hogy a legkellemetlenebb hangot adja, amit csak lehet. Ez sem volt sikeres. Végül kivett egy érmét az üvegből és megkocogtatta a pult üvegét. Ez használt. - És te mit szeretnél? - kérdezte a patikus érezhetően bosszús hangon. - Éppen a testvéremmel beszélek Chicagóból, akit már ezer éve nem láttam - tette hozzá a patikus, mint aki választ sem vár a kérdésére. - Én pedig az én testvéremről szeretnék beszélni veled - mondta Tess a patikuséhoz hasonlóan bosszús hangon. - Az öcsém nagyon beteg és egy csodát szeretnék venni neki. - Tessék? - fordult hozzá a patikus. - A neve Andrew és valami csúnya dolog nő a fejében, és az Apukám azt mondta, hogy csak egy csoda mentheti meg őt. Hát, tessék mondani, mennyibe kerül egy csoda? - Kislányom, mi nem árulunk csodákat.. Sajnos nem tudok neked segíteni - felelte a patikus, kissé megenyhült tónusban. - Figyelj, nekem van pénzem, meg tudom fizetni. Ha nem lenne elég, kipótolom.. Csak mondd, meg mibe kerül. A patikus testvére, akivel eddig beszélgetett, jólöltözött férfi volt. Lehajolt a kislányhoz és megkérdezte: - Mondd csak, miféle csodára van az öcsikédnek szüksége? - Azt nem tudom - válaszolt Tess könnyes szemmel - csak azt tudom, hogy nagyon beteg és Anyu azt mondta, hogy valami operációra volna szüksége, de Apu nem tudja megfizetni, ezért szeretném odaadni az én pénzemet. - Mennyi pénzed van? - kérdezte a chicago-i férfi. - Egy dollár és tizenegy cent - felelte Tess alig hallhatóan. - Ez az összes, ami van, de tudok többet is szerezni, ha kell. - Nahát, milyen csodálatos véletlen! - mosolygott a férfi - Egy dollár és tizenegy cent - éppen az a pontos összeg, ami egy kisfiú csodájának az ára. Egyik kezébe tette a pénzt, a másikkal kézen fogta a kislányt: - Vezess engem haza hozzátok, szeretném látni az öcsédet és találkozni a szüleiddel. Lássuk, hátha van nálam egy olyan csoda, amit te szeretnél.
A jólöltözött férfi Dr. Carlton Armstrong volt, sebészorvos, aki az idegsebészetre specializálódott. Ingyen elvégezte az operációt, és nem telt bele sok idő, amire Andrew ismét otthon volt, épen, egészségesen. Tess megköszönte Istennek, azt a csodát, amit adott neki, és testvérének, hogy az egész család boldogan élhette tovább életét. Az Anya és Apa boldogan beszéltek arról az esemény-láncolatról, ami idáig vezetett. - Ez a műtét egy igazi csoda volt - suttogta Anya - vajon mennyibe került volna? Tess mosolygott. Ő pontosan tudta, mennyibe került a csoda: egy dollárba és tizenegy centbe. Meg egy gyermek töretlen hitébe.

 

Vajon tudjuk-e mit jelent református egyházhoz tartozni?

Lehet, hogy ez a kérdés még nem is merült fel bennünk. Szüleink, nagyszüleink, őseink éltek református közösségben, és minket is erre tanítottak, „jó keresztény, igazi református legyél". Mintha ezt a mondatot súgták volna a fülembe annak idején. Ennek így kellett lennie. A vasárnap egy olyan nap volt, meg szerintem most is az, amikor a családok közösen mentek a templomba. A legfiatalabbaktól a legidősebbekig. Egy faluban akkor is volt munka, mint most, de a vasárnapot megszentelték.

Ma, ha valaki megkérdezné tőlünk mit is jelent a református egyház, vajon mit válaszolnánk? Ebben segít a Kálvin féle rövid, de lényegre törő filozófiája:

A református egyház vagy kálvinista egyház a reformáció svájci (Kálvin, Zwingli) irányzatának alapján kialakult vallási közösség. Hitelveiben, szervezeti rendjében a II. Helvéti hitvallás és a Heidelbergi káté tanítását követi. Ennek alaptételei a megigazulásról szóló tanítás („egyedül a hit üdvözít"), és a Bibliáról, mint a hit egyedüli forrásáról szóló tanítás. Két sákramentumot (szentség) ismer el, a keresztséget és az úrvacsorát. A sákramentumban csak Jézusra, és az utolsó vacsorára, az ő megváltói önfeláldozásra emlékeznek. Kálvin szerint a hívek lelkileg egyesülnek Jézussal az úrvacsorában. Igehirdetés áll az istentisztelet középpontjában. A református felfogás ragaszkodik a tízparancsolat rendelkezéséhez. A szentháromság másik két személye a fiú, és a szentlélek. Az úrvacsora („amely az utolsó vacsorára való emlékezés") két szín alatt, kenyér és a bor kiszolgálásával történik. Az ehhez szükséges asztal az „úrasztala". A református templom belseje egyszerű, két nélkülözhetetlen berendezési tárgya van a szószék, és az úrasztala. A református istentiszteletet az egyszerűség jellemzi. Imádságból, zsoltáréneklésből, dicséreténeklésből, prédikációból és úrvacsoraosztásból áll. A református tanítás szerint egyedül a „hit által, kegyelemből" van üdvözülés.  Az egyház szerkezetre a demokratikusan megválasztott presbiteri rendszer jellemző.

Ezek után mindenki eldöntheti, hogy mit jelnet számára a református egyházhoz való tartozás. Sokan még mindig a világhoz tartozó rosszirányú közösségeket képviselik, melyben kevés a szeretet, ahol nincs boldogság, csak irigység, a hatalom iránti vágy, mely ebben a rohanó világban sokszor annyira elvakít. Nem látjuk Istent, és talán nem is keressük, pedig neki köszönhetünk mindent, mindazt, amit csak kaphatunk a földi élet által.

 

Pünkösdi Imádság

 

/János Evangéliuma 3,8/

„A szél fu, a hová akar, és annak zugását hallod, de nem tudod honnan jő és hová megy"

  Jézus szólt így Nikodémushoz!

 

Imádság:

Szerető mennyei Atyám, a Jézus Krisztus által. Hálát adok neked, hogy elküldted a Szent Lelkedet, és megáldottál vele. Aki Szent Lelket kér, tőled az kap is. Tudjuk, hogy a Szent Lélek nélkül nem lehet kapcsolatunk Istennel, és a mi megváltónkkal: Jézus Krisztussal sem. Nélküle nem értjük meg az igét, nélküle nem kapjuk meg azt az üzenetet, amelyet igéd által küldesz nekünk. Gazdagon áraszd ki ránk a Szent Lelkedet, tedd mindenapjainkat pünkösdé. Tölts meg minket a Lélek tűzével, hogy együtt tudjunk lobogni érted. A Szent Lelked hívó szava, érintse meg azokat, akik szeretnének jobban megismerni téged, vezesd őket életük mindennapján. Hogy megújulást, és üdvösséget nyerjenek, a te szereteted, és Szent Lelked által.

Ámen

 

 

 

Anyák napi vers

Pákolitz István: Anyámnak

Hogyha virág lennék,
ölelnélek jó illattal;
hogyha madár lennék,
dicsérnélek zengő dallal;
hogyha mennybolt lennék,
aranynappal, ezüst holddal,
beragyognám életedet csillagokkal.

Virág vagyok: ékes,
piros szirmú, gyönge rózsád,
madár vagyok: fényes
dalt fütyülő csöpp rigócskád,
eged is: szépséges
aranynappal, ezüstholddal,
beragyogom életedet csillagokkal.

  

REJTVÉNY

 

Hol található az Ószövetségben a következő ige?

 

Uram, az égig ér a te kegyelmességed; a te hűséged a felhőkig!

 

Hol található az Újszövetségben az alábbi ige?

 

 A kiknek bűneit megbocsátjátok, megbocsáttatnak azoknak; a kikéit megtartjátok, megtartatnak.

 

A megfejtéseket kérjük a megfejtő nevével, lakcímével ellátva a paróchia postaládájába bedobni. A helyes megfejtéseket a következő számunkban közöljük a megfejtők nevével együtt.

 

 

A cigány misszió

 

A nagy hegyek között egy eldugott kis falucska amire senki nem figyel csak a Jóisten. A lakosság több mint ötven százaléka cigány származású. Dolgozgatnak és próbálják kiteremteni a mindennapra valót.

Nagy részük minden este lefekvés előtt elmond egy imát, de gyülekezetbe, templomba eddig nem sok mindenki járt. Isten azonban nem felejt el senkit és a faluba vezérelte Tamás lelkipásztort, aki elindította a Kovácsvágási cigánymissziót.  Ennek köszönhetem, hogy ezek után az életem Jézussal élhetem. tavalytól elindult egy kis mag, ami egyre csak növekedett, minden héten erősebbé vált a hit és remény. Az alkalmak hétfőként vannak  az emberek békével és vidáman s vágyakozóan jönnek, hogy halhassák Isten igéjét.

Azóta eltelt már egy tél és már jön a nyár, de az embereknek újabb és újabb bizonyságtételük van. Némelyek munkát kaptak, valaki elhagyta a züllött életmódját, mások kedvesebbek lettek a gyerekeikkel. Sokan tapasztaljuk, hogy milyen nagy Istennek kegyelme felénk, bűnös emberek felé.

Egészen fiatal cigány gyerekek is járnak az alkalmainkra, kik azt mondták, hogy sok minden megváltozott az életükben mióta hisznek Istenben és a mi megváltónkban, a Jézus Krisztusban.

Jönnek kedves vendégek, szolgálattevők, akik minden alaklommal felolvasnak a Bibliából és új dícsőítő énekeket tanítanak meg nekünk. A rangidős közöttük kedves Szabó Dani bácsi olyan alázattal jön, s mindenkit meghallgat és mindnyájunkért elmond egy imát. Csoi  pásztor és felesége valamint a többi cigánygyülekezet missziósa nagyon szép munkát végeznek.

 Hiszem, hogy van megváltás, s a bűnös ember is bocsánatot nyer, ha krisztusnak megvallja bűneit.

Az utolsókból is lehetnek elsők és az elsőkből utolsók, mondja a Biblia.

A gyülekezetnek, amelynek én is tagja vagyok egy kis mag, ami növekedve elérhet bármit, csak akarni kell és ha megnyílunk Isten felé s hisszük, hogy Jézus megmenthet minket, ha neki adjuk az éltünket mi is eljuthatunk Isten országába. Áldás békesség!

          Zsarnai Katalin

 

"Nem erővel, sem hatalommal , hanem az én Lelkemmel..."  (Zakariás 4,6)

Füle  Lajos:           

PÜNKÖSD....

AKKOR  JÖN  EL

Ha fájni kezd majd, ami vagy,
és ami nem vagy, bár lehetnél,
majd ha bevallod végre, hogy
sosem voltál igaz keresztyén,
ha fájni fog, hogy annyian
vannak, kiket megejt a tévhit,
s ajkadról értük száll ima,
akkor jön el az ébredés itt.
 
Majd hogyha bűnné lesz a bűn,
s a Golgotához sírva érsz el
letenni ott mind keserűn
nem alkudva testtel és vérrel,
majd ha hálát adsz JÉZUSÉRT,
s a döntésed is végleg megérik,
mert megtisztított az a Vér
akkor jön el az ébredés itt.
 
Majd hogyha jobban érdekel
kik ők, akik vetnek, aratnak
s közéjük állsz és nem leszel
többé olyan fontos magadnak,
mert látod már a tájat itt,
amely aratásra fehérlik,
s munkára lelkesít a hit
akkor jön el az ébredés itt.

  

Gyerekeknek

  

 

 

A vastagon szedett betűket összeolvasva egy értelmes szót kapsz!

 

Megfejtés:___________________________________

 

Ezúton kívánunk minden kedves olvasónknak Istentől megáldott

pünkösdi ünnepet!

 

 

Szerkesztő: Tóth Tamás Lelkész; Bodnár Attila presbiter

Honlap címünk: http://tirek.hu/lap/kovacsvagas