Kovácsvágási és Füzérradványi Református Egyházközség Honlapja

Viszhang

2012-09-05 06:33:02 / Tóth Tamás

Kovácsvágási nyáresti koncert a református templomban.

A Magyar Kontinental Singers Együttes adott koncertet Augusztus 25.-én, egy gyönyörű nyári estén a kovácsvágási református templomban.
A szép számban összegyűlt hallgatóság - a környező falvakból is érkeztek emberek - elbűvölten hallgatta-látta a fiatal arcokat, akikről sugárzott az öröm és az Istenbe vetett bizalom.
A több, mint egy órát boldog énekléssel, örömzenéléssel, tánccal töltötték meg.
Milyen fiatalok, milyen kedvesek ! - lehetett hallani a padsorokból a halk és elismerő suttogásokat.
Bizony, nagy öröm ilyen fiatalokat is látni és hallani, mert akadnak elrettentő életet élők is !
Bár eljönne minden fiatal életében a megvilágosodás, hogy az életét szeresse és ne tegye tönkre a különféle ártalmas dolgokkal. Nem azt mondom, hogy most már aztán zárjanak be a diszkók, ne hallgassák a kemény - "hard metal" - t, ha azt szeretik, csak tudjanak határt szabni maguknak és jobban járnának, jobban sáfárkodnának a fiatal életükkel !
Ehhez persze beszélgetések kellenének, egy kissé komolyabban, mint amit megszoktak a fiatalok. Szükségük van nekik is néha az elmélyültebb gondolatokra, ezt sokszor lehet tapasztalni náluk. Csak hát rá fogunk mindent a rohanó világunkra, és nem akarjuk észre venni, hogy arra van időnk, amire akarjuk ! Rajtunk áll, hogy hova megyünk, mit hallgassunk meg. Például maradhattunk volna mi is otthon a szomszédos kis falunkban, Füzérradványban, nézhettük volna a TV-ét, vagy bármi mást csinálhattunk volna, de mi néhányan úgy döntöttünk, hogy eljövünk erre a koncertre. És milyen jól tettük !!! Nagyon jó érzés volt látni és hallani ezeket az izzig-vérig mai fiatalokat és mégis mintha szebb-jobb emberi lélek nézett volna vissza ránk a szemeikből.
Ez bizony a lélek békéje, nyugalma, szeretete, amit csak az Istenhit nyújthat az embereknek !

Szívből köszönöm Nekik a szép élményt, amit nyújtottak. Kívánom, hogy még sokáig örvendeztessék meg a hallgatóságaikat kedves lényükkel, énekükkel, szeretetükkel !

Berecz Katalin
Füzérradvány

Galéria

DSC00942.JPG DSC00943.JPG DSC00945.JPG DSC00950.JPG DSC00948.JPG