Pályázati és fejlesztésügyi honlap

Fiatalok lendületben

2009-07-28 21:50:02 / Zsoldos Renáta

Beadási határidő: folyamatos

Fiatalok lendületben program összefoglaló:

Alapvető cél:

A Fiatalok Lendületben Program európai válaszolni kíván a fiatalok serdülőkortól felnőttkorig felmerülő igényeire. Jelentős mertekben hozzájárul számos kompetencia elsajátításához, ezért kulcsfontosságú eszköznek számit az európai dimenziójú nem-formális és informális tanulási lehetőségek biztosítására a fiatalok szamara.

 

1.- Ifjúsági cserék

Az ifjúsági cserék lehetővé teszik különböző országokból származó fiatalok csoportjai számára, hogy találkozzanak és ismerkedjenek egymás kultúrájával. A csoportok együtt tervezik meg a mindannyiukat érdeklő, közösen választott témát feldolgozó ifjúsági cserét.

 

2. Ifjúsági kezdeményezések

Ez a kategória a helyi, regionális vagy nemzeti szinten kidolgozott csoportos projekteket támogatja. Szintén támogatja a különböző országok hasonló projektjeinek hálózatépítését az európaiság erősítése és a fiatalok közötti együttműködés és tapasztalatcsere előmozdítása érdekében.

 

3.- Ifjúsági demokráciaprojektek

Ez a kategória a fiatalok demokratikus életében való helyi, regionális, országos és nemzetközi szintű részvételét támogatja.

 

4.Európai Önkéntes Szolgálat

 

Az Európai Önkéntes Szolgálat célja, hogy támogassa a fiatalok részvételét az Európai Unión belüli és azon kívüli különböző önkéntes tevékenységekben.

Ezen alprogram keretében a fiatalok egyénileg vagy csoportosan vesznek részt nonprofit, nem fizetett tevékenységekben

 

 5.Együttműködés az Európai Unió szomszédos országaival

 

Ez a kategória a szomszédos partnerországokkal folytatott projekteket, azaz ifjúsági cseréket, képzési és hálózatépítési projekteket támogatja.

 

6.Együttműködés a világ más országaival

Ez a kategória az ifjúsági területen végzett együttműködésre irányul, különösképpen a bevált gyakorlatok,tapasztalatok cseré

jét célozza a világ más részein található partnerországokkal. Ösztönzi a fiatalok és az ifjúsági munkások cseréit és képzéseit, valamint az ifjúsági szervezetek közötti együttműködéseket és hálózatépítést. Ebben a kategóriában csak egyedi pályázati kiírás alapján lehet pályázatot benyújtani.

 

7.Az ifjúsági munkában és az ifjúsági szervezetekben aktívan résztvevők képzése és hálózatépítése

 

Ez a kategória az ifjúsági munkában és az ifjúsági szervezetekben aktívan résztvevők képzését támogatja, különösképpen a tapasztalatok, a szaktudás és a bevált gyakorlatok cseréjét, továbbá olyan tevékenységeket, amelyek hosszantartó hatású, magas színvonalú projektek, együttműködések és hálózatok létrehozását eredményezik

 

8. Információs tevékenység a fiatalok, valamint az ifjúsági munkában és az ifjúsági szervezetekben aktívan résztvevők számára