A Szendrőládi Református Egyházközség Honlapja

Online Bibliaóra - egy jó lehetőség mindenkinek

2021-01-29 12:29:12 / Dancs Róbert

Bibliaóra a virtuális térben: „Online Bibliaóra" nevet kapta a járványhelyzet miatt Internetre költöző Bibliaóránk. Lehetőség van ehhez csatlakozni. A rendezvény szépsége, hogy a Szendrői gyülekezeti tagokkal együtt lehetünk.


Mikor tartjuk?

 

Az Online Bibliaóra minden csütörtökön 17:00-kor kezdődik. Természetesen élő eseményről van szó, ami később nem visszanézhető. (Ellentétben az élő Istentisztelet közvetítésekkel, amikor élőben mennek le, de később is visszanézhetőek.)

 

Hogyan is történhet a csatlakozás?


A gyülekezetnek van egy Messenger chatszobája, aminek ha Ön nem tagja, akkor jelezzen facebookon, vagy bármilyen formában a lelkésznél.

Ebben a chatszobában osztja meg Benke András lelkész úr a „Messenger szoba" linkjét. Arra kattintva lehetőség nyílik a belépésre. Fontos lehet tudni, hogy ez egy interaktív szoba. Tehát webkamera és mikrofonnak is lenni kell, hogy engedje a csatlakozást a Messenger. Amennyiben ez - pl. asztali PC-n - nincs, vagy nincs megfelelőlen telepítve akkor hibaüzenetet kaphatunk. A megoldást egy telefon, vagy tablet jelenteti, amiről gond nélkül bejelentkezhetünk az alkalmazásba. Egyszerre láthatóak a Bibliaóra tagjai a jelenlévők kis abalakokban, és hallhatók a hozzászólások.

 

Muszáj működnie a kamerának és mikrofonnak?


Amennyiben bárkinek a mikrofon gondot jelent - mert esetleg a háttérben zaj van, és nem szeretné, hogy hallják -, akkor az alkalmazás lehetőséget ad arra, hogy lenémítsa saját magát. Illetve ugyanígya kamera is kikapcsolható.

 

Milyen előnyökkel jár ez a fajta Biblióra?


A Messenger szobában történő Bibliaóra egyik legnagyobb előnye, hogy lehetőséget ad a hozzászólásra. Valamint a másik nagy előny, hogy nem csak a közelben lévők vehetnek rajta részt, hanem gyakorlatilag bárhonnan csatlakozni lehet, ahol van Internet elérhetőség.