A Szendrőládi Református Egyházközség Honlapja

Robotika és 3D-s oktatás iskolánkban

2021-03-24 11:57:26 / Dancs Róbert

A Szendrői Református Általános Iskola és Óvoda a Nemzeti Tehetség Program és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával „A matematikai, természettudományos és digitális kompetenciák erősítését szolgáló hazai és határon túli tehetségsegítő programok támogatása” pályázati kategóriában, NTP-MTTD-20-0206 számú pályázati azonosítóval 1.320.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

 

A pályázat keretén belül egy 60 órás foglalkozássorozatban fejlesztjük tovább a tanulók meglévő digitális kompetenciáit, új technológiával ismerkedhetnek meg. Az eddigi foglalkozások során a tanulók a 3D nyomtatás történetével, technikai hátterével foglalkoztak, majd kipróbálták magát a nyomtatást is. Emellett elsajátítják a 3D tervezés alapjait is, a tanulók különböző dolgokat tervezhetnek a Tinkercad program segítségével. A foglalkozások alkalmával nemcsak a digitális, hanem a szociális, matematikai, idegen nyelvi kompetenciáik is fejlődnek a gyerekeknek. Nagy örömünkre szolgál, hogy nagyon jól működik és egyre inkább fejlődik a tanulók közötti tudásmegosztás. Iskolánk tanulói számára bemutatót is tartottak a pályázatba bevont diákok a 3D nyomtatással kapcsoltban, megtekinthették működés közben nyomtatót.

A pályázat keretén belül beszerzésre került egy 3D szkenner is, melynek használatával, a 3D szkenner technológiával való ismerkedés a további foglalkozások témája lesz, amit már nagy izgalommal várnak mind a tanulók, mind a foglalkozást tartó pedagógusok.