Szendrői Ifjúságért Alapítvány

Nem csak könnyű

2014-06-01 19:25:59 / Benke András

Egyszer egy beszélgetésen megkérdezték tőlünk, hogy vannak nehézségeink is?

Sajnos sokat kell ilyet is tapasztalnunk. Nem rég írtunk egy pályázatot. Szerettük volna, ha egy olyan helyet tudtunk volna létrehozni, ahol mindenki láthatja, hogyan tud környezetbarát módon energiát előállítani.

Sajnos a pályázatunkat elutasítottak, és azt javasolták, hogy rakéta kályhákat építsünk az itt élő embereknek. Gondolom a kedves olvasó tudja mi ez a rakéta kályha, mert nekem elsőre egy kis fejtörést okozott. Hát rákerestem az interneten, és megtaláltam a teatűzhely kezdetleges formáját. Nagy csalódás volt számunkra, hogy annyiba nézik egyesek ezt a vidéket, hogy akik itt élnek, azok semmit nem tudnak a nap által termelt energiáról, a napelemekről a passzívházakról.

Azt gondolom, hogy vannak néhányan elvakult pályázati bírálók, akiknek nem azt számít, ami előre vihetné a társadalmat, hanem az számít, hogy az ő körülből kerüljön ki a nyertes pályázó.

Csalódás, mert egy olyan vidéken, ahol élünk nagyon nagy szükség lenne arra, hogy erdőink, és az a csodálatos táj, ahol élünk megmaradjon.