Tesztoldal

Tömegek a debreceni 66-os úton

2008-04-15 15:43:10 / Adminisztrátor

Hat nap alatt több, mint 1500-an látták a Debreceni Egyetemi Gyülekezetek által az Debreceni Egyetem Díszudvarán szervezett Végig a 66-os úton című interaktív Bibliakiállítást.

Hat nap alatt több, mint 1500-an látták a Debreceni Egyetemi Gyülekezetek által az Debreceni Egyetem Díszudvarán szervezett Végig a 66-os úton című interaktív Bibliakiállítást. A kiállítás egyaránt sikert aratott a debreceni egyetemisták és a városban élő gyülekezeti tagok között, így naponta több százan tekintették meg a Biblia keletkezését játékos, interaktív módon bemutató kiállítást. Mind a vendégkönyv bejegyzései, mind a kiállításon önkéntesen szolgáló egyetemi gyülekezeti tagok visszajelzései alapján elmondhatjuk, hogy sokak számára meglepetés volt, hogy milyen fiatalosan és közérthető módon mutatta be a Bölcsföldi András által megálmodott anyag a Biblia legfontosabb üzeneteit.

Legnagyobb örömünkre a kiállítást nem csupán az aktív gyülekezeti tagok tekintették meg. A látogatók több, mint fele olyan diák volt, aki még nem aktív tagja egyetlen történelmi egyháznak sem, így reméljük, hogy sokak számára itt válhatott élővé a Biblia üzenete.
Hasonló tapasztalataink voltak a kiállítás kísérőrendezvényeivel kapcsolatban is. Egy hét alatt több különböző helyszínen szerveztünk előadásokat és beszélgetéseket a legkülönbözőbb témákban. Meghívott előadóink előadásokat tartottak a tábori lelkészi szolgálatról, Szentföldről, a Qumrani közösség életéről, irodalmi kávéházat szerveztünk és természetesen istentiszteleti alkalmakat is tartottunk. Összességében több százan jelentek meg ezeken az rendezvényeken is, így reméljük, hogy sokakban sikerült egy kicsit rendhagyó módon felébreszteni a kíváncsiságot a Bibliával kapcsolatban.

Püski Dániel
református egyetemi lelkész, Debrecen

Galéria

_DSC6957.JPG _DSC6995.JPG