Varbói Református Egyházközség

Bemutató Energiaudvar Varbó Központjában

2013-08-03 19:40:01 / Gere Gábor József

A Varbói 200 éves templom tetején évek óta működik egy napelemrendszer, mellyet sokan látnak, és sokakban kíváncsiság van ennek a hatékonyságáról, értelméről.

Ehhez kapcsolódóan a Gyülekezeti Othonunk udvarán egy Bemuató Energiaudvart hozhattunk létre, mely amellett, hogy ellátja épületünket fűtéssel, melegvízzel és elektromos árammal, jó példát ad gyülekezeti tagjainknak és vendégeinknek, hogy saját házukban merre induljanak el a megújuló energiák felhasználásában.

Mindez mára megvalósult hála az Európai Unió és a Magyar Állam 10 330 716 támogatásának.

Korszerűsödött a fűtési rendszer, mely erdészeti hulladékkal is kiválóan működtethető, mindehhez az elektromos energiát az udvaron felállított szélkerék biztosítja.

Az épület melegvízszükségletét a kazánház tetejére tett napkollektorok állítják elő.

Egyházközségünk célja, hogy mindezt megismertessük és ajánljuk gyülekezeti tagjainknak, illetve a hozzánk látogatóknak. Ha egy gyülekezet tapasztalatokat szerez környezetkímélő, megújuló energiák felhasználásában, ilyen rendszerek működtetésében, az jó példa lehet más emberek számára is. Reméljük, hogy haszonra lehetünk mindezekkel közösségeinknek.

Köszönjük a támogatást, a kivitelezést az Alexander 2001 Kft.-nek, valamint Losonci Rita pályázatíró gyülekezeti tagunk áldozatos munkáját.

Egyedül Istené a dicsőség

Csatolt dokumentumok
ENERGIAUDVAR ( 2.6 MB )