A Miskolc-Diósgyőr-Vasgyári Református Egyházközség Honlapja

Adomány Ház

2022-08-18 /

Lónyay Adomány Ház


1. Adomány Ház


2018. október 12-étől kezdve kapta a Vasgyári Református Egyházközség használatba a Miskolc, Lónyay Menyhért utca 2. sz. alatti ingatlant.


Azóta magánszemélyek hozzák be felesleges dolgaikat (ruha, cipő, tartós élelmiszer, bútor, konyhai eszközök, könyv), amiket szétválogatunk. Jelenleg a PR tevékenységünk csak az Istentiszteleti alkalmakon történik.


Nem lehet magánszemélynek bejönnie és válogatnia a holmik között, hanem ha hivatalos szerv képviselője (lelkész, képviselő, kisebbségi önkormányzat, családsegítő stb.) kéri, akkor ő vihet el belőle.


Sokszor tudtuk már kiüríteni a Házat ilyen szempontból. A céladományok többsége Vasgyárban és Lyukóban marad.2. Digitális Jólét Program Hálózat


A Vasgyári Egyházközségnek van egy Zsámoly Egyesülete (elnök: Antal Mariann, 18517020-1-05), amely az Adomány Házban 2019. októbere óta Együttműködési megállapodással a Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft-vel, működtet egy nyílt közösségi teret. Minden nap 8-12 óráig bárki ingyenesen internetezhet és használhatja az ott lévő eszközöket (PC, tablet, okostelefon), valamint kérdés esetén mentortól segítséget is kap ingyenesen. (digitális kompetencia fejlesztés) Mentor: Antal Mariann. A megyei mentorhoz tartozunk, Pálfi Erika, aki a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárat vezeti és ott működtet DJP Pontot.


Számtalan főleg idősebb ember kér tőlünk segítséget.


3. Cserkészek


2019. júliusától a 750. sz. Nagy Lajos király cserkészcsapatnak is helyet adtunk az Adomány Házban.


Csapatfoglalkozások és táborok kerülnek megrendezésre.