Bódvaszilasi Református Egyházközség Honlapja

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

10 ÉVES A BÓDVASZILASI REFORMÁTUS VEGYESKAR

Meleg Attila / 2017-06-16 11:37:10

10 ÉVES A BÓDVASZILASI REFORMÁTUS VEGYESKAR

„Isten nevét dicsérem énekkel, magasztalom hálaadással.” (Zsolt 69, 31)


Ezzel a lelkülettel indult el Isten nevét dicsérve a Bódvaszilasi református vegyeskar 10. születésnapi Kórustalálkozója. A kórus létszáma jelenleg 15 fő, folyamatosan változik, vannak akik már nem élnek és vannak, akik már elköltöztek. A kórus karnagya, Salátáné Dobóczki Judit énektanárnő. Hetente egyszer jövünk össze próbára. A kórus rendszeresen fellép kórus találkozókon és más eseményeken is határon innen és túl. A kórustalálkozón öt kórus lépett fel a környező falvakból, Komjátiból a református énekkar, Szuhogyról a református énekkar, Hidvégardóból az Őszirózsa népdalkör, Bódvaszilasról a Szivárvány nyugdíjas kórus és a Bódvaszilasi Vegyeskar. Az ünnepség megnyitása során, Meleg Attila, református lelkipásztor köszöntötte a résztvevőket és tartotta meg az áhítatot. Ezt követően minden kórus saját műsorszáma volt hallható a templomban. Ezek után a parókián a gyülekezet szeretetvendégséggel fogadta a kórustagokat és a résztvevőket. Végül közösen fogyasztottuk el a szülinapi tortát.

tovább

"Lépésről Lépésre, lélektől lélekig a cigányságért!"

Meleg Attila / 2017-05-30 13:57:40

Lépésről Lépésre, lélektől lélekig a cigányságért!

 

"Lépésről Lépésre, lélektől lélekig a cigányságért" címmel került megrendezésre 2017.05.26-án 11:00-kor a Bódvaszilasi református templomban a ROM-ISK-2016-00159 projekt és a “Cigány gyerekek és fiatalok társadalmi beilleszkedését, felzárkóztatását és készségfejlesztését szolgáló projekt” közös nyílt napja.

Évekkel ezelőtt indult el a Bódvaszilasi Református Egyházközség, hogy missziói munkát végezzen a településen és vonzáskörzetében elő emberek között. Ezt a kezdeményezést karolta fel a Magyarországi Református Egyház Zsinata és Magyarország kormánya is, hogy minél hatékonyabb munkát végezzünk e közös ügy érdekében!

A rendezvény áhítattal kezdődött, amely az alábbi két igékre helyezte a hangsúlyt:

"Ami testtől született, test az. és ami Lélektől született lélek az ... Újonnan kell születnetek." (Jn 3, 6-7)

„Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak.” (Ef 6, 12)

A projektekben résztvevő roma gyerekek műsora követte a nyitó áhítatot. Folytatásaként köszöntő beszédet mondott Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár asszony és Riz Gábor országgyűlési képviselő úr. A programot színesítette a Szendrőládi Református Gyülekezet missziói munkájában részvevők éneke, illetve a Szendrőládi Cursillós testvérek dicsőítése is. Az alkalom színvonalát tovább emelte; Zsigmond István az Európai Romákért Egyesület brüsszeli székhelyének elnöke és az emberi erőforrások minisztériumának etnikai referensének köszöntő beszéde, illetve Molnár Illés a Magyarországi Református Egyház Zsinat Cigánymissziós munkatársának köszöntője. A templomi programok után a parókia udvaron tartott szeretetvendégség alatt lehetőség adódott kötetlenebb beszélgetésekre. A nyílt nap zárásaként "Hátrányok kiegészítése. Komplex megoldási lehetőségek" címmel kerekasztal beszélgetésre került sor, amelyen belül kérdéseket lehetett feltenni, észrevételeket, javaslatokat megosztani, illetve megvitatni Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár asszonnyal és Riz Gábor országgyűlési képviselő úrral. A beszélgetés moderátora: Riz Gábor képviselő úr volt.

 

Hálás szívvel köszönjük meg mindenki részvételét és a programhoz való hozzájárulását! Külön köszönet illeti az alkalom főtámogatóját a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzatot, ezúttal is köszönjük támogatásukat!

tovább

“Lépésről lépésre, lélektől lélekig a cigányságért!” projekt és a HEKS program közös nyílt napja Bódvaszilason

Meleg Attila / 2017-05-24 10:02:38

A Bódvaszilasi Református Egyházközség tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves családját a 2017. május 26.-án 11:00 órakor megrendezésre kerülő “Lépésről lépésre, lélektől lélekig a cigányságért!” ROM-ISK-2016-00159 projekt és a “Cigány gyerekek és fiataloktársadalmi beilleszkedését, felzárkóztatását és készségfejlesztését szolgáló projekt” HEKS 949.335 közös nyílt napjára a református templomba


Köszöntő beszédet mondanak:

Langerné Victor Katalin

társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár

Riz Gábor

országgyülési képviselő

Molnár Illés

Magyarországi Református Egyház Zsinatának Cigánymissziós munkatársa

 

Tisztelettel és megbecsüléssel a presbitérium nevében,

Meleg Attila

lelkipásztor

tovább

REFORMÁCIÓ 500 JUBILEUMI ISTENTISZTELET BÓDVASZILASON

Meleg Attila / 2017-05-22 14:12:24

REFORMÁCIÓ 500 JUBILEUMI ISTENTISZTELET BÓDVASZILASON

„Ami testtől született, test az, és ami Lélektől született, lélek az… Újonnan kell születnetek” János 3, 6-7


A reformáció egység napján, 2017. május 21.-én vasárnap 14:00-kor a reformáció 500. évfordulója alkalmából a Bódvaszilasi Református Egyházközség JUBILEUMI ISTENTISZTELET keretein belül adott hálát Istennek megtartó kegyelméért.

 

tovább

Evangelizáció Bódvaszilason. Ne öld meg a lelkiismeretedet!

Meleg Attila / 2016-09-26 15:09:40

A Bódvaszilasi Református Egyházközösség Presbitériuma tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves családját; a november 1-4.-ig 18:00-kor tartandó evangélizációs alkalmakra, a Bódvaszilasi Református templomba, amelyek témája:

Ne öld meg a lelkiismereted !

1. Aki megöli lelkiismeretét    Márk 6, 12-29

2. Amikor még lehetne szólni   Józsué 7, 16-26

3. Isten szerinti szomorúság     Máté 26, 69-75

4. Világ szerinti megszomorodás  Máté 27, 3-5

 

Igét hírdet: Nagytiszteletű Bódis Miklós református lelkipásztor

tovább

Napközis Tábor!

Meleg Attila / 2016-07-16 10:34:23

A napközis táborról

A Tornaszentjakabi és a Bódvaszilasi Református Egyházközségekszervezésében napközis tábort tartottunk 2016. június 20-25. között a református kultúra és hit mélyítése céljából.

A táborban 30, 6-14 éves korú gyermek vett részt.

A hét tematikájának alapjául a Keresztyén Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért (KOEN) Alapítvány által összeállított „Vakációs Bibliahét” anyagát használtuk: minden nap a program által javasolt bibliai történetet dolgoztuk fel (pl. Jézus elhívja Pétert, Kornéliusz és Péter története, a sánta meggyógyítása az Ékes kapunál, stb.) a történethez kapcsolódó énekek tanulásával, mesejátékkal, színdarabbal. A tanulást sok-sok kézműves programmal és játékos vetélkedőkkel szinesítettük.

Fontosnak tartottuk, hogy a gyermekek fokozott mozgásigényét is kielégítsük, ezért szünetekben lehetőséget biztosítottunk szabadtéri játékokra (trambulin, csúszda, hinta, biliárd, pin-pong, stb.). Ezeket a kötetlenebb időket jól ki tudták használni ismerkedésre, barátkozásra, illetve pihenésre is.

Délben minden résztvevő meleg ételt kapott, napközben tízórai, uzsonna valamit üdítő fogyasztására is volt lehetőség.

A foglalkozások lebonyolításában, a kézműveskedésben, az ételek elkészítésében és a kiszolgálásban több önkéntes segítő is közreműködött.

Hisszük, hogy a táborban részt vett gyermekek Istenbe vetett hite mélyült, a keresztyén értékrend erősödött bennük, s a megszerzett ismereteket, kapcsolatokat a későbbiekben is kamatoztatni tudják.

Köszönjük, a BAZ Megyei közgyűlés Elnöki keretből való támogatást.


Bódvaszilas, 2016. 06. 30.

tovább

DICSŐÍTŐ CIGÁNY ISTENTISZTELET BÓDVASZILASON

Meleg Attila / 2016-01-18 15:00:20

Szendrőládi vendégekkel a Bódvaszilasi Református Gyülekezeti Teremben.

 

tovább

Meghívó

Meleg Attila / 2015-12-19 22:02:41

Kedves Testvérek! Amikor az ember számot ad, mindig mérlegre teszi a tetteit. Visszatekint! Nem csak az elmúlt egy évre. tovább

Adventi délután

Meleg Attila / 2015-12-15 17:24:28

2015.12.12.  75 ÉVEN FELÜLIEK ADVENTI DÉLUTÁNJA és KÖSZÖNTÉSE.

 

tovább

EVANGELIZÁCIÓ

Meleg Attila / 2015-10-25 18:29:31

Október 19-23. közötti Evangelizációs hét képei. Amit nem más tartott, mint  a csongori Bethesda Szenvedélybetegeket Mentő Misszió alapítója és vezetője Id. Pocsai Sándor, református lelkipásztor!

 

A hét témája volt: HISZEL-E AZ ISTEN FIÁBAN?

 

tovább