Mécses Központ

Átadták a Mécses Központot

2009-06-21 21:27:05 / Adminisztrátor

Átadták a Tiszáninneni Református Egyházkerület Mécses Továbbképző és Szabadidő Központját Mályiban. A Mályi tó partján fekvő épület konferenciáknak, táboroknak és továbbképzéseknek ad majd helyet.

Az első csoport már szerdán igénybe veszi a központ nyújtotta szolgáltatásokat. Az épület jelenleg 120 férőhelyes, a távlati célok között pedig az is szerepel, hogy „ha a kihasználtság és a pénz engedi, akkor csaknem 300 fősre bővítsük" - mondta Csomós József, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke az Európa Rádiónak.

A tiszáninneni reformátusok központja június 21-én, vasárnap délután nyitotta meg kapuit. A megnyitón az igét Török István, nyugalmazott református lelkipásztor-vallástanár hirdette a Zakariás próféta könyvének 8,4-6 verse alapján. „Ezt mondja a Seregek Ura: Fognak még öregemberek és öregasszonyok üldögélni Jeruzsálem terein, és mindegyiknek bot lesz a kezében, mert magas kort érnek meg.  A város terei megtelnek fiúkkal és leányokkal, akik vígan játszadoznak a tereken. Ezt mondja a Seregek Ura: Bár lehetetlennek tűnik a megmaradt nép számára, hogy ez így lesz abban az időben, az én számomra nem lehetetlen - így szól a Seregek Ura." Az igehirdető hangsúlyozta, hogy fiataloknak és öregeknek egyaránt szükségük van egy ilyen közösségi helyre.

A mai fiatalok félnek a sötétben, a „Mécses" a természetes fény lehet a számukra, mely eloszlatja a sötétséget és a félelmet - ezt már Bölcskei Gusztáv mondta köszöntő beszédében. A MRE Zsinatának lelkészi elnöke kiemelte, akár a következő Generális Konvent helyszíne is lehet a központ.

Dr. Ódor Ferenc a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke köszöntésében elmondta, hogy azért látja jó kezekben a központot, mert így az egész társadalom részére hasznos tevékenység folyhat az épületen a lelkiség szempontjából is.

Dr. Zelei Zoltán, Mályi polgármestere megtiszteltetésnek tekinti és nagy örömmel veszi azt, hogy a Mécses Központ megkezdi munkáját a település területén. Köszöntésében elismerően szólt a helyben szolgáló lelkészek munkájáról is.

A központ átadását nemcsak a reformátusok, hanem a katolikusok és az evangélikusok is üdvözölték. Patkó Gyula a Miskolci Egyetem rektora is köszöntőt mondott, melyben elmondta, hogy a Központ alkalmas hely lehet arra, hogy megújulást jelenthessen a tiszáninneni közösségeknek. A köszöntések sorát Mátyás Sándor helyi lelkipásztor zárta, és imádságban kért áldást a Mécses Központ működésére, szolgálatára.

Eredeti cikk: www.euradio.hu

Galéria

DSC_0167.jpg DSC_0168.jpg DSC_0171.jpg DSC_0175.jpg DSC_0178.jpg DSC_0181.jpg DSC_0184.jpg DSC_0188.jpg DSC_0189.jpg DSC_0193.jpg DSC_0194.jpg DSC_0197.jpg DSC_0198.jpg DSC_0200.jpg