Pályázati és fejlesztésügyi honlap

Civil szerevezetek működési támogatása

2010-01-22 15:00:05 / Zsoldos Renáta

Működési támogatás

A pályázat célja

 

A pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítését szolgálja. A pályázat célja a civil szervezetek működéséhez való hozzájárulás, a projekteket- és szervezeteket megalapozó, kiszolgáló, fejlesztő és adminisztráló, a törvényeknek való megfelelést segítő és a szervezet cél szerinti tevékenységek érdekében felmerült kiadások támogatása.

 

A támogatottak köre

 

Az alábbi szervezetek nyújthatják be papíralapú vagy elektronikus pályázatukat:

•a)    társadalmi szervezetek vagy alapítványok, amelyeket a bíróság 2008. december 31-ig jogerősen nyilvántartásba vett, és az alapszabályuknak, illetve alapító okiratuknak megfelelő tevékenységüket ténylegesen folytatják,

•b)    a az Észak-magyarországi régióban (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyékben) van a székhelyük, valamint

•c)     az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (EPER) regisztráltak a pályázati útmutató 4.1 pontja szerint.

 A tevékenységét - önbevallás alapján - legalább 3 régióra és 7 megyére kiterjedő hatókörrel végző civil szervezet csak az országos hatókörű szervezetek támogatási kollégiumához nyújthat be működési pályázatot, ennél kisebb hatókörű szervezet pedig csak a székhelye szerint illetékes regionális kollégiumhoz!

 

Pályázható összeg: 500.000-7.000.000 Ft

 

Beadási határidő: 2010. február hó 25. nap 24.00 óra

 

Bővebb információ: www.nca.hu