Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Deszka-hirdetések (2023. december 3. – Advent 1. vasárnapja)

2023-12-02 16:53:29 / Robb Martin

.

® Ma délután is lesz istentisztelet a gyülekezeti teremben, 16 órától.

 

® Gyülekezeti alkalmaink az alábbi rend szerint alakulnak a jövő héten:

-        Hétfő, 10 óra: Baba-mama Kör a gyülekezeti teremben.

-        Kedd, 16.30 óra: Ifjúsági bibliaóra a parókián. 18 óra: Fiatal Felnőttek Köre a parókián.

-        Szerda, 10 óra: Szenior bibliaóra a gyülekezeti teremben. 17.30 óra: Hajnal Kör a gyülekezeti teremben.

-        Csütörtök, 17 óra: FeTa bibliaóra a gyülekezeti teremben.

-        Péntek, 16.45 óra: Konfirmációs óra a parókián. 18 óra: Keresztkérdések Kurzus a gyülekezeti teremben.

 

® December 7-én, csütörtökön, és 8-án, pénteken, úrvacsorára felkészítő adventi istentiszteleteket tartunk az idősebb testvérek részére a gyülekezeti teremben, 16 órától.

 

® December 9-én, szombaton, 16 órakor, adventi verses est lesz templomunkban. Hangóné Birtha Melinda, az avasi gyülekezet lelkipásztora fog szolgálni adventi versekkel. December 16-án, szombaton, 16 órakor, Bolyki László tart majd felolvasó estet „Ragyogjon világosság" című adventi elmélkedéseiből a templomban. December 23-án, szombaton, 16 órakor, szintén a templomunkban lesz vetített képes előadás. Az „Utazások a Messiással" című fotósorozat Jézus évszázados üzeneteinek mai aktualitását tárja fel. A lenyűgöző fotók az 1. századi Jézust örökítik meg, amint a 21. századi emberekkel érintkezik. Szeretettel hívjuk és várjuk a testvéreket az alkalmakra. A belépés ingyenes, de adományokat elfogadunk.

 

® December 10-én, advent második vasárnapján, 10 órakor tartunk istentiszteletet a templomban. Háromnegyed 9-tól kóruspróba kezdődik a gyülekezeti teremben, fél 10-től imaközösség lesz a baba-mama szobában, 10 órakor gyermek-istentisztelet kezdődik a gyülekezeti teremben, 11 órakor a gyermekek próbája szintén a gyülekezeti teremben. 16 órakor is lesz istentisztelet a gyülekezeti teremben, melynek keretében úrvacsora osztásra is sor kerül az idősebb testvérek részére.

 

® Szomorú szívvel hirdetjük, hogy november 30-án, csütörtökön, 11 órakor, templomunkból kísértük utolsó földi útjára Dercsényi Edit testvérünket, aki 85 éves korában költözött haza Teremtőjéhez. Vigasztalódást kívánunk a gyászoló családnak.

 

® A Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete Adventi Jótékonysági Estet rendez december 9-én, szombaton, az Egyházkerületi Székház Nagytermében, a Kossuth utcán. A rendezvény 17 órakor kezdődik, kapunyitás 16.30-kor. A belépés ingyenes, azonban a rendezvény támogatható a helyszínen, valamint a plakáton található link segítségével. Az összegyűjtött pénzadomány a bibliafordítás munkáját fogják szolgálni.

 

® December 9-én, szombaton, 15 órától, Jókai iskolánk aulájában rendezünk majd adventi kézműves délutánt a gyermekek számára. A részvételi díj: 500 forint gyermekenként. A jelentkezési határidő a mai napon lejár. jelentkezni lehet a plakáton megadott telefonszámon, illetve e-mail címen.

 

® Felhívjuk a testvérek figyelmét, hogy közeledik a naptári év vége. Aki még nem rendezte az egyházfenntartói járulék befizetését a 2023. évre, tegye meg ezt a következő hetekben! Szeretettel kérjük, hogy nagyon figyeljenek arra a testvérek, hogy az utalásos befizetéseket csak a CIB Bank számláján tudják megtenni, az OTP-s számlaszámon ez már nem lehetséges. A számlaszám megtalálható az egyházközség honlapján.

 

Áldás, békesség!