Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Deszka-hirdetések (2023. december 10. – Advent 2. vasárnapja)

2023-12-07 20:44:27 / Robb Martin

.

® Ma 16 órakor a templomban tartunk adventi úrvacsorás istentiszteletet az idősebb testvérek részére.

 

® Gyülekezeti alkalmaink az alábbi rend szerint alakulnak a jövő héten:

-        Hétfő, 10 óra: Baba-mama Kör a gyülekezeti teremben.

-        Kedd, 16.30 óra: Ifjúsági bibliaóra a parókián. 18 óra: Fiatal Felnőttek Köre a parókián.

-        Szerda, 10 óra: Szenior bibliaóra a gyülekezeti teremben.

-        Csütörtök, 17 óra: FeTa bibliaóra a gyülekezeti teremben.

-        Péntek, 16.45 óra: Konfirmációs óra a parókián. 18 óra: „Kövess engem" Kör a gyülekezeti teremben.

 

® December 16-án, szombaton, 16 órakor, Bolyki László tart majd felolvasó estet „Ragyogjon világosság" című adventi elmélkedéseiből a templomban. December 23-án, szombaton, 16 órakor, szintén a templomunkban lesz vetített képes előadás. Az „Utazások a Messiással" című fotósorozat Jézus évszázados üzeneteinek mai aktualitását tárja fel. A belépés ingyenes, de adományokat elfogadunk.

 

® December 17-én, advent harmadik vasárnapján, 10 órakor tartunk istentiszteletet a templomban. Ekkor kerül majd sor az újonnan megválasztott presbitérium eskütételére, valamint a leköszönő presbiter testvérek köszöntésére. Háromnegyed 9-tól kóruspróba kezdődik a gyülekezeti teremben, fél 10-től imaközösség lesz a baba-mama szobában, 10 órakor gyermek-istentisztelet kezdődik a gyülekezeti teremben, 11 órakor a gyermekek próbája a templomban lesz. 16 órakor is lesz istentisztelet a gyülekezeti teremben.

 

® Megérkeztek a Magyar Református Szeretetszolgálat szokásos adventi dobozai, a templomban átvehetők. A jövő vasárnapig várjuk vissza a száraz élelmiszerrel megtöltött dobozokat.

 

® Az Abaújvári Református Gyülekezet tagjainak kézzel készített ajándéktárgyai megvásárolhatók - akár karácsonyi ajándékként is - az iratterjesztő asztalnál.

 

® A Betlehemi Láng fogadására és átadására hagyományteremtő céllal tizennegyedik alkalommal ünnepséget rendeznek a Miskolci Gráciák Egyesület tagjai. 2023. december 17-én, advent harmadik vasárnapján Miskolcon, a Nagyboldogasszony Minorita templomban 13 órakor történik a láng átvétele és átadása a cserkészektől. Szeretettel várják az érdeklődőket!

 

® Szerényi József és hűséges felesége, Kosdi Mária, 50 éve mentek el a minden élők útján. Fájó szívvel, de Isten akaratában megbékélve emlékezik rájuk gyermekeik és családjuk.

 

® Felhívjuk a testvérek figyelmét, hogy közeledik a naptári év vége. Aki még nem rendezte az egyházfenntartói járulék befizetését a 2023. évre, tegye meg ezt a következő hetekben! Szeretettel kérjük, hogy nagyon figyeljenek arra a testvérek, hogy az utalásos befizetéseket csak a CIB Bank számláján tudják megtenni, az OTP-s számlaszámon ez már nem lehetséges. A számlaszám megtalálható az egyházközség honlapján.

 

Áldás, békesség!