KEHOP-5.2.13-19-2019-00055 AZONOSÍTÓ SZÁMÚ PÁLYÁZAT ALOLDALA

A projekt bemutatása

2021-09-02 13:57:32 / Adminisztrátor

A Tiszáninneni Református Egyházkerület támogatási kérelmet nyújtott be 2019.10.07-én a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében az Innovációs és Technológiai Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programok Irányító Hatósága által meghirdetett KEHOP-5.2.13-19 „Pályázatos épületenergetikai felhívás egyházak részére” című konstrukcióra.

A Tiszáninnneni Református Egyházkerület KEHOP-5.2.13-19-2019-00055 számú támogatási kérelmünk pozitív elbírálásban részesült és a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság 144 509 499 Ft összegű támogatásban részesítette Egyházkerületünket.

 

A megvalósulás során a fent nevezett iktatószámú pályázat keretében 1 darab egyházi fenntartású közfeladatot ellátó intézmény kerül fejlesztésre a felsorolt megújuló energiaforrás hasznosításával 2021-2022 évben:

- Encsi Idősek Otthona – 3860 Encs, Ady Endre út 1. szám alatt található épülete

 

A pályázat keretében az Encs Idősek Otthona energetikai korszerűsítésére kerül sor.

 

A bentlakásos intézményben folyó gondozási tevékenység alatt az intézmény szolgáltatását igénybevevők részére, olyan fizikai, mentális, életvezetési, egészségügyi ellátás folyik, amely a lakó szociális, testi, szellemi állapotának megfelelő egyéni bánásmódban való részesítést jelent. Teljes körű ápolást, gondozást nyújtó szociális otthon, melynek célja az idősek otthonában elhelyezett személyek életkörülményeinek javítása, életminőségük növelése.

 

A korszerűsítés kihat a külső határoló felületek korszerűsítésére, a nyílászárók és épületgépészeti rendszer korszerű cseréjére és napelemes rendszer telepítésére. A bevont épület megépítése óta energetikai korszerűsítés nem valósult meg, így ezek korszerűsítése időszerű. Jelen projekt kapcsán a homlokzatra hőszigetelő tábla kerül, a nyílászárók fölé tűzvédelmi sávként hőszigetelő sávot tervezünk elhelyezni. A külső hőszigetelés miatt a homlokzaton lévő bejáratok fölötti előtetők szerkezete és héjalása átalakítandók. Minden olyan homlokzatra szerelt tárgy, átszerelésre kerül, ami a homlokzati szigetelés alá nem rejthető el.

 

A villámhárító rendszer függőleges homlokzati villámvédelmi levezetői szintén áthelyezésre kerülnek. Az épület padlásfödém szerkezetére hőszigetelést tervezünk elhelyezni, alá párazáró a tetejére vízzáró – páraáteresztő fólia kerül. Meglévő nyílászáró szerkezetek kibontása után új, műanyag nyílászárók kerülnek beépítésre. A nyílászárók kialakításának és elhelyezésének meg kell felelni a tűzvédelmi előírásban foglaltaknak. Gépészetileg a meglévő álló kazánok elbontásra kerülnek, helyükre új kondenzációs kazánok kerülnek telepítésre. A meglévő meleg víz előállítás is hagyományos gázkazánról biztosított. Ez a gázkazán is korszerűsítésre, cserére szorul. A meleg víz tárolókat cserélni szükséges. Helyükre korszerű rozsdamentes kivitelű tárolók kerülnek beépítésre. Az épület villamos energia felhasználása nagymértékű. Ennek csökkentése érdekében a tető szerkezetre napelemes rendszer telepítését tervezzük.

Csatolt dokumentumok
Sajtóközlemény ( 75.8 KB )
c-tábla ( 125.0 KB )